Zrinka Cvitešić otkrila kako je proživjela rat: "U mene je bila uperena topovska cijev"

Screenshot: HRT

ZRINKA CVITEŠIĆ, jedna od naših najpopularnijih glumica, u HRT-ovoj emisiji Mistika uspjeha podijelila je do sad nepoznate detalje iz svog života, između ostalog kako je, kao djevojčica, proživjela Domovinski rat.

Glumica se prisjetila svog djetinjstva u Turnju pokraj Karlovca i kako je proživljavala ratne godine. Sa samo 11 godina morala je napustiti dom i početi živjeti u progonstvu.

"To je vrijeme obilježilo moju generaciju i prekinulo nam djetinjstvo kakvo smo znali. Moj prvi susret s ratom dogodio se kad sam izašla u dvorište tražeći djeda, a u mene je bila uperena topovska cijev", kaže Zrinka.

Ispričala je i kako je shvatila da se nešto čudno događa upravo prilikom rastanka sa svojom prvom ljubavi.

"Zadnji razred koji sam pohađala u Turnju je bio peti ili šesti. Bila sam zaljubljena u jednog dječaka iz osmog razreda kojem nije padalo na pamet gledati klinke iz petog ili šestog razreda. Zapravo sam preko njega shvatila da će se tu sad nešto dogoditi. To je već bio period kad je svaki tjedan dijete nedostajalo. Mama me jednog dana poslala po ruže i dok sam rezala ruže taj se dječak dovezao do mene biciklom i rekao mi da se seli i da se više neće vratiti", ispričala je glumica.

Iz Turnja je njena obitelj bježala dva puta, a taj drugi put joj se urezao u sjećanje.

"Mama je mene i sestru utrpala u auto, smjela sam ponijeti samo jednu igračku. Sjećam se zadnjeg zagrljaja s djedom i mame koja je vozila po nekim poljima jer nije mogla po cesti, a svugdje oko nas su padale granate", prisjetila se Zrinka.  

Pročitajte više