Adidas se vraća klasičnom retro stilu novom obućom MC80

Foto: adidas.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ADIDAS se odlučio vratiti u svoje arhive kako bi ponudio igračima golfa jedinstven i moderan pogled na klasični dizajn koji je definirao eru obuće za golf. Predstavio je MC80, potpuno novu siluetu obuće, bez bodlji, koja kombinira vrhunske materijale i tehnologije s estetikom koja je inspirirana bogatom poviješću adidas obuće za golf iz 1980-ih. 

Tvrtka dizajnira obuću za golf već gotovo 50 godina. Kako su se modni trendovi i tehnologija razvijali, brend je nastavio predstavljati modele obuće koji igračima golfa nude izvedbu i funkciju s jedinstvenim stilom. Za MC80 dizajneri u adidasu bili su motivirani rastućim trendom obuće u retro stilu koji se odvija u sportu. 

Udobnost i stabilnost

S adidasovim arhivama na raspolaganju i naslijeđenim modelima poput Cherry Hilla iz 1987. koji su ih inspirirali, dizajneri su se odlučili za uglađen i klasičan dizajn koji oživljava vintage stil iz prošlih razdoblja, dok suptilno prikazuje današnju tehnologiju.

MC80 ima bogato kožno gornjište s detaljima brogue šavova i croc teksturom po cijelom dijelu. Za udobnost i stabilnost adidas je kombinirao "lightstrike" u međupotplatu s "boost" amortizacijom skrivenom u peti. U vanjskom potplatu MC80 ima legendarnu "torsion" šipku koja golferima pruža dodatnu kontrolu torzije i stabilnost. Također je uključio potplat bez šiljaka za dodatnu trakciju. Gumeni rub u međupotplatu pomaže upotpuniti izgled.  

Teške i krute karakteristike koje su često pratile modele obuće za golf iz prošlosti zamijenjene su laganim i fleksibilnim gornjištem kako bi igračima golfa pružili dodatnu udobnost dok hodaju.

MC80 je prvi put predstavljen kao dio kolekcije adidas x Bogey Boys kroz ograničenu seriju modela. Boje za MC80 sadržavat će klasičnu bijelu i crnu te bijelu s dodacima žute.

Nova obuća MC80 bit će dostupna na njihovoj službenoj stranici i kod odabranih prodavača diljem svijeta počevši od utorka, 1. kolovoza.

Pročitajte više