Apple Watch X: Apple navodno planira veliko osvježenje dizajna

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

APPLE navodno priprema neke značajne promjene u dizajnu svojih nadolazećih modela Apple Watcha, a prema najnovijim glasinama iz lanca opskrbe. Očekuje se da će sljedeća generacija pametnih satova uključivati inovativne materijale i dizajnerske prilagodbe koje bi mogle transformirati cjelokupno korisničko iskustvo.

Izvještaji sugeriraju da će se Apple prebaciti na tanje bakrene matične ploče obložene smolom (RCC) za budući Apple Watch, što je tehnologija koja se ranije spominjala i za iPhone 17. RCC zamjenjuje tipično zeleni, sivi ili crni nevodljivi materijal za lijepljenje na matičnim pločama.

Ovaj materijal nije samo tanji i lakši, već i omogućava smanjenje ukupne debljine uređaja. No to nužno ne znači da će kućište biti tanje. Naime, potencijalno smanjenje debljine zapravo otvara prostor za dodatne komponente, kao i povećanje baterije. 

Točan datum izlaska modela nije poznat

Prema Digitimesu, neimenovani izvori iz lanca opskrbe navode da će se RCC tehnologija koristiti u barem jednom modelu Apple Watcha koji dolazi. Točan datum izlaska tog modela još uvijek nije poznat, ali se spekulira da bi ovo mogao biti dio redizajna predviđen za Apple Watch seriju X.

Ova promjena dizajna, prema glasinama, omogućila bi Appleu dodavanje novih zdravstvenih senzora u sat, uključujući tehnologiju za mjerenje krvnog tlaka i, potencijalno, neinvazivno praćenje glukoze u krvi. Ove značajke bile bi veliki korak naprijed u Appleovoj kontinuiranoj integraciji zdravstvenih tehnologija u svoje uređaje.

Unatoč optimističnim glasinama, postoje izazovi povezani s novim materijalima kao što je RCC. Analitičar Ming-Chi Kuo upozorava na krhkost materijala i izražava skepsu u njegovu skorašnju upotrebu u proizvodima te predviđa da će se prvo koristiti u iPhoneu 17 u 2025., prenosi Apple Insider. 

Iako Digitimes ima reputaciju pouzdanog izvora za informacije iz Appleovog lanca opskrbe, njihove prognoze o planovima tvrtke često su manje pouzdane. Stoga, dok se očekuje da će budući modeli Apple Watcha donijeti značajne novitete i poboljšanja, precizni detalji i vremenski okvir još uvijek ostaju neizvjesni.

Pročitajte više