F.P. Journe lansirao satove u spomen na osnivača brenda. Ljudi pišu: Umjetnost

Foto: fpjourne.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PROIZVOĐAČ satova F.P. Journe slavi desetu obljetnicu elegantnog sata by F.P. Journe s predstavljanjem eleganta Gino's Dream, sata koji odaje počast Sergiju Cukrowiczu, suosnivaču Montres Journe SA. Cukrowicz je bio poznat kao Gino, a posebno je cijenio kreativnost neovisnih urara.

"Žuta mu je bila najdraža boja"

Gino je prvi put upoznao urara François-Paula Journea 1990-ih. Brzo su razvili blisko prijateljstvo koje je dovelo Gina do suosnivanja Montres Journe SA 1999., čime je podržao ostvarenje François-Paulovog sna. Njemu u čast je izdana kolekcija satova koju je brend predstavio na svojem Instagramu.

Okružen svojom suprugom Radhi, svojom djecom Ginom i Dylanom te pastorcima Shawnom i Zaneom, Gino je preminuo 6. svibnja 2021. u Singapuru. Satovi iz nove kolekcije ističu se živopisnim bojama kakve je i sam volio, a poznat je bio po satu sa žutom narukvicom.

Satovi stoga imaju gumeni žuti i narančasti remen. Kućište je izrađeno od titana, dimenzija je 48x40 mm, a okružuju ga brojni kamenčići u duginim bojama. Kazaljke su čelične. Ukupna visina sata je 7.95 mm. Pokreće ga Calibre 1210, a može izdržati 8 do 10 sati svakodnevnog korištenja.

"Fantastičan način da mu odate počast", "Prekrasna počast nekome tko je ostavio dio sebe u svima nama", "Uvijek sanjajte veliko", "Umjetnost", "Gino je bio jedinstven, nećemo ga zaboraviti", "Prekrasan je uživo", "Impresivno", "Divan sat, a žuta mu je bila najdraža boja", neki su od komentara na objave brenda.

Više o satu možete doznati ovdje.

Pročitajte više