Kriza u Crvenom moru pogodila H&M. Kažu: Pratimo razvoj događanja

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

JEDAN od najvećih svjetskih maloprodajnih lanaca H&M odgodio je početak pojedinih kampanja za proljeće/ljeto kako bi se prilagodio problemima u isporuci koje je uzrokovala kriza u Crvenom moru. Jemenski pokret Ansar Allah još od studenog 2023. napada izraelske brodove u Crvenom moru, tražeći povlačenje vojske iz Palestine. Ova se kriza negativno odrazila na isporuku brojnih dobara zbog otežanog prometa teretnih brodova.

"Prilagodili smo se"

"Prilagodili smo se vezano uz početak i lansiranje kampanja", izjavio je izvršni direktor H&M-a Daniel Erver za Reuters. Istaknuo je da je utjecaj na dostupnost proizvoda kupcima bio minimalan, kao i da se vrijeme kašnjenja razlikuje od zemlje do zemlje. Isporuke su dosad kasnile najviše dva tjedna.

Naime, teretni brodovi izbjegavaju prometovati Sueskim kanalom te se preusmjeravaju na južni vrh Afrike. To je rezultiralo povećanim troškovima prijevoza, kao i kašnjenjem isporuka odjeće i obuće u Europu iz tvornica u Aziji.

Iz H&M-a su izjavili kako prate razvoj događanja u Crvenom moru i kako poduzimaju sve kako bi umanjili bilo kakav utjecaj na dostupnost proizvoda, troškove prijevoza i stanje zaliha.

Pročitajte više