Rihanna i Puma lansirali tenisice inspirirane kopačkama. Nekima su ružne, drugima top

Foto: puma.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PROŠLOGA tjedna putem kratkog video teasera na Instagramu Rihanna je dala naslutiti da uskoro stiže nova kolekcija Fenty x Puma, ali nije otkrila koji komadi stižu kao niti kada. Sada je pak otkriveno da su prvi suradnički komad ovog dvojca - tenisice - i da stižu u prodaju sredinom rujna.

Radi se o uniseks tenisicama Fenty x Puma Avanti koje spajaju kožni gornji dio kopačke Puma King s potplatom tenisice za trčanje ove marke - Easy Rider. Pumina kopačka King ugledala je prvi put svjetlo dana 1968. godine, a nosile su je nogometne legende poput Eusebija, Peléa i Maradone.

1978. godine Puma je lansirala liniju obuće za trčanje koja se s vremenom razvila u Puma Easy Rider. Upravo je ona poslužila kao dizajnerska inspiracija za Avanti model koji je sama Puma izbacila još 2001. godine. Sada, 2023., Rihanna je dodala svoj osobni dizajnerski jezik i kreativne elemente, od detalja kože do gumenih potplata, odražavajući vlastiti stil na ovu popularnu siluetu. 

Srebrna i crno-bijela verzija

"Rihannina ljubav prema nogometu u kombinaciji s velikim utjecajem sporta izvan terena poslužila je kao polazište za ovu franšizu obuće. Rihannin pristup ovom klasičnom stilu utire put novoj eri suradnje sportske mode s Pumom", navode u priopćenju. "Htjela sam nešto kultno iz arhive iznijeti na ulicu", rekla je Rihanna. "Pokojni veliki Pelé učinio je Avanti tenisicu tako kultnom."

Tenisice su dostupne u crno-bijeloj i srebrnoj chrome verziji. Crno-bijela verzija nadopunjena je kromiranom izvedbom s laserski ugraviranim logotipima i kožnim kromiranim detaljima.

Nekima se sviđaju, drugima su ružne

Oko nastavka suradnje ovog dvojca digla se velika prašina te su mnogi uzbuđeni što ponovno surađuju. Mnogi su priželjkivali povratak klasika kao što su Puma Creeper i Bow Slide pa su sada razočarani, a drugima se pak tenisice Avanti sviđaju.

"Kupit ću oba para", "To su ružne tenisice", "Volimo ih", "Tenisice su mrak", "Volim RiRi i Pumu, ali ove tenisice su stvarno ružne", "Trebaju mi", "Zanimljive su", "Jedva čekam", "Top", neki su od komentara na društvenim mrežama.

Prve Fenty x Puma tenisice trebale bi biti puštene u prodaju 15. rujna, a već se mogu vidjeti na službenoj stranici. Cijena im se kreće od 85 eura za dječji model do 160 eura za crno-bijeli model za odrasle, odnosno 170 eura za srebrni chrome model. Možete ih vidjeti ovdje

Pročitajte više