Tiktoker frustriran tepihom koji je kupio u IKEA-i: Ovo nije tepih, ovo je prekrivač

Screenshot/Foto: TikTok/ikea.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

TIKTOKER Matt Beckstorm (@mattbeckstrom) izrazio je frustraciju zbog posljednje kupnje u IKEA-i. "Znam što ste učinili", započeo je svoj video direktnom porukom ovoj švedskoj marki namještaja. Pojasnio je da već posjeduje IKEA-in tepih Torslev, koji je opisao kao "prekrasan" te rekao da ga koristi u kuhinji.

No, budući da je bijele boje, lako se zaprlja, pa ga s vremena na vrijeme zamijeni novim jer je povoljan - kako kaže, košta oko 20 dolara (oko 19 eura). Kada je ponovno došlo vrijeme za zamjenu, uputio se u IKEA-u, ali ga nije mogao pronaći.

@mattbeckstrom Had to come out of hibernation to yell at @IKEA @IKEA USA #ikea #cheaprug #capitalism ♬ Chill Vibes - Tollan Kim

"Ovime se pokriješ kada gledaš film"

No, našao je novi, Starreklinte, koji je prikazao u videu i koji je izgledom vrlo sličan njegovom. No, prema njegovim riječima, kvaliteta nije ni približno ista. "Ovo je ono što sada nudite, umjesto ovog prekrasnog tepiha koji je ravno tkan i izrađen od pamuka", izrazio je svoju frustraciju i novu verziju opisao kao "pokrivač."

"Zamijenili ste tepih prekrivačem", požalio se. "Ovo nije tepih, po ovome se ne hoda, ovime se prekriješ kada gledaš film. Ovo je inferiorno", dodao je. "Škrti ste i htjeli ste proizvesti nešto jeftinije jer, očigledno, niste zarađivali dovoljno visoku maržu na tom zapravo dobrom tepihu." Naglasio je da oba tepiha imaju istu cijenu.

"Na ovo ljudi misle kada kažu da će nas kapitalizam dokrajčiti - zamjena lijepih stvari koje bi trajale čistim smećem, ali bez promjene cijene", zaključio je u videu koji je u jednom danu prikupio preko 300 tisuća pregleda i brojne komentare. 

Tepih Starreklinte, IKEA. 19.99 eura

"Rade to sa svime"

Neki su se složili s njim, dok su drugi sugerirali da jednostavno opere tepih koji već ima, a treći su isticali njegovu kontradiktornost jer redovito kupuje novi tepih, a istovremeno želi da tvrtke ne zamjenjuju kvalitetne proizvode koji traju onima lošije kvalitete, koji neće trajati jednako dugo.

"Koliko puta si ga zamijenio umjesto da si ga oprao?", "Operi tepih", "Ova nova, lakša verzija zauzet će manje prostora na odlagalištu kada je ponovno zamijeniš", "Ali ipak si ga kupio" komentari su onih koji se ne slažu s njim. 

No, mnogi su podijelili slično iskustvo. "Ovo je užasno, obožavam taj tepih, toliko toga je tamo poskupjelo ili je kvaliteta pala", "Slično se dogodilo s Billy policom, sada ima plastične umjesto metalnih dijelova", "Rade to sa svime, plus podižu cijene", "Učinili su to s mnogo proizvoda, na primjer s Bekvam stolićem, Ivar ladicama i Moppe komodom. Odjednom je kvaliteta loša, a cijena ista ili viša."

Pročitajte više