Vivo je predstavio najlakši sklopivi telefon na svijetu

Foto: vivo.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

VIVO je predstavio najnoviji sklopivi telefon, Vivo X Fold 3, koji ne samo da se otvara poput knjige već je i najlakši uređaj takve vrste na tržištu. Sa samo 219 grama ovaj uređaj je lakši od svog prethodnika Honor Magica V2 za 12 grama. 

Interesantno je napomenuti da je Vivo X Fold 3 čak lakši od nekih klasičnih telefona, uključujući iPhone 15 Pro Max s 221 gramom.

U svijetu sklopivih telefona, posebno onih u stilu knjige, veličina i težina su često predstavljale izazov. Međutim, proizvođači su počeli izdavati tanje i lakše modele koristeći nove materijale i tehnologije. Na primjer, Vivo X Fold 3 koristi napredne silikonske materijale kako bi smanjio težinu i debljinu uređaja.

Vivo X Fold 3 koristi Snapdragon 8 Gen 2 čipset te ima tri stražnje kamere od 50 megapiksela. Osim toga, posjeduje službenu IPX4 ocjenu vodootpornosti, no nema zaštitu od prodora prašine.

Vivo X Fold 3 Pro

Uz X Fold 3, Vivo je također lansirao premium model, Vivo X Fold 3 Pro. Vivo X Fold 3 Pro pokreće vrhunski Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 procesor, opremljen impresivnom baterijom kapaciteta 5700 mAh. Ima tri stražnje kamere i podržava bežično punjenje od 100 W i 50 W.

Važno je napomenuti da su oba uređaja trenutno dostupna samo na kineskom tržištu, dok se datum globalnog lansiranja još uvijek ne zna.

Pročitajte više