64. Hanžek: Šimić osvojila vis ispred Blanke, Powell drugi na 100m, Perković potukla konkurenciju hicem preko 65m

Foto: HINA

64. HANŽEKOVIĆEV Memorijal obilježili su očajni vremenski uvjeti, slavlje Ane Šimić i Sandre Perković. Famoznu utrku na 100 metara za muškarce osvojio je Jamajčanin Bailey Cole s vremenom 10.07. Bio je svega nekoliko tisućinki brži od sunarodnjaka Asafe Powella.

Što se tiče ženskog skoka u vis, kao što smo rekli, najbolja je bila Ana Šimić, koja je iz prvog pokušaja preskočila 193 centimetra. Blanka je isto napravila tek iz trećeg, a kako obje nisu uspjele poletjeti preko 197cm, prvo mjesto pripalo je Šimić.

Vlašić: Molila sam Boga da preživim ovo natjecanje

"Hvala na čestitkama. Bilo je jako teško po ovom vremenu. Željela sam bolje, ali nije išlo. Dvoboj s Blankom? Zbog vremena uzbuđenje nadmetanja je izostalo", rekla je pobjednica Hanžekovićeva Memorijala Ana Šimić.

"Molila sam Boga da preživim ovo natjecanje. Bila sam spremnija za više, ali vremenski uvjeti bili su očajni. Dvije godine nisam nastupila i ovo je sigurno korak prema naprijed. U svakom slučaju dobar put povratka", istaknula je Blanka Vlašić.

Sandra u čast Ivanu Ivančiću pomela konkurenciju

Kada govorimo o najiščekivanijoj disciplini, bacanju diska, kao što smo spomenuli, ponovno je sjajna bila svjetska i olimpijska prvakinja Sandra Perković, koja je doslovno pomela konkurenciju.

Iako je nekoliko puta istaknula kako po kiši nikada ne baca dobro, već je prvim hicem od 60.41 bila puno bolja od ostalih natjecatelja. U međuvremenu je Sandra pala na drugo mjesto da bi u četvrtom pokušaju otišla na čak 65 metara.

Shubenko najbolji na 110 prepone, Martinez uzela prvo mjesto na 1500 metara

Tim je rezultatom osigurala prvo mjesto, da bi ga nakon pogreške u petom pokušaju, u šestom još povećala, bacivši 65.09. Bio je vrlo emotivan nastup i čast njenog nedavno preminulog trenera, legendarnog Ivana Ivančića.

Dodajmo još kako je utrku na 1500 metara osvojila Amerikanka Brenda Martinez, dok je na 100 metara prepone u ženskoj kategoriji najbolja bila Nia Ali s vremenom 12.92. U muškoj utrci najbolji je bio Rus Sergei Shubenko, koji je nastup završio s vremenom 13.39.

Pročitajte više