Arsenal u engleskom Superkupu razbio City pun Balkanaca i bez ijednog Engleza

Foto: Guliver Image/Getty Images

WEMBLEY je tradicionalno mjesto na kojem Englezi počinju svoju sezonu utakmicom prvaka i pobjednika FA Kupa, koju zovu Community Shield.

City, koji je zapravo prošle sezone uzeo englesku duplu krunu (osim prvenstva i Liga kup), teško je stradao od osvajača FA Kupa, jer Arsenal je prvi trofej ove sezone uzeo uvjerljivom pobjedom 3:0. Ipak, treba istaknuti kako je ovo ipak puno više revijalna, ili "posljednja pripremna utakmica", što se vidi i po sastavima momčadi, prije svega Cityjeve, kao i što je glupo ovaj trofej, koji se osvaja jednom utakmicom, izjednačavati s onima do kojih se dolazi gotovo godinu dana.

Obrana Cityja činila se kao sigurna oklada protivniku, jer mrežu je čuvao novi golman, dok su zadnja crta ispred njega bila dva beka (Clichy, Kolarov) i dva neprovjerena mladića (Boyata, Nastasić), od kojih Boyata nije igrao od siječnja. Uz to, trener aktualnog prvaka potpuno je promiješao momčad, pa je tako u momčadi bilo čak osam promjena u odnosu na onu koja je igrala utakmicu zadnjeg kola prošlog prvenstva.

Kuriozitet je da u momčadi Manchester Cityja, prvaka Engleske, nije bilo nijednog Engleza, dok čast „Kolijevke nogometa“ branio strancima skloni Arsene Wenger, koji je u momčad postavio „čak“ tri Engleza. Ništa čudno da gotovo nitko od igrača prije utakmice nije pjevao englesku himnu.

Oba kluba na ovoj utakmici predstavila su ljetna pojačanja – City novog golmana Caballera i veznjaka Fernanda, a Arsenalu na desnom boku Debuchyja, centralnog braniča Chambersa i desna polušpicu Alexisa Sancheza.

Arsenal je poveo u 21. minuti: Pogriješio je mladi branič Cityja Dedryck Boyata, koji gubi loptu, pa zatim faulirai Wilsherea, ali sudac pušta prednost i loptu do Cazorle, koji lijevom nogom trese donji kut. Cazorli „leži“ Wembley, jer na istom mjestu postigao je gol protiv Hulla u finalu FA Kupa.

Tri minute prije kraja prvog poluvremena Yaya Sanogo izdržao je Boyatin napad i poslao loptu za natrčalog Ramseya, koji u trku s desetak metara iskosa s desne strane trese Caballerovu mrežu za povećanje vodstva Topnika. 

Nakon sat vremena igre, Olivier Giroud riješava utakmicu i to golom karijere - odapeo je s 25 metara ljevicom, a lopta je završila pod prečkom nemoćnog Caballera.

MANCHESTER CITY

Caballero; Clichy, Boyata, Nastasić, Kolarov – Navas, Fernando, Toure, Nasri – Jovetić, Džeko

ARSENAL

Szczesny; Debuchy, Koscielny, Chambers, Gibbs – Arteta, Wilshere – Sanchez, Ramsey, Cazorla - Sanogo

 

Pročitajte više