Eurobasket na Indexu: Srbija izborila plasman na Svjetsko prvenstvo, Slovenija na petom mjestu!

Foto: FIBA

SUBOTA je na Eurobasketu u Sloveniji bila rezervirana za borbu od 5. do 8. mjesta. Srbija je porazila Italiju sa 76:64 u borbi za sedmo mjesto i plasman na Svjetsko prvenstvo, dok je domaćin Slovenija natjecanje završila na petom mjestu, nakon što je u posljednjoj utakmici na turniru svladala Ukrajinu sa 69:63.

Goran Dragić ponovno je bio najefikasniji u redovima slovenske reprezentacije s 19 postignutih koševa. S druge strane, Ukrajince su predvodili Jeter i Zaytsev s 12 ubačenih koševa.

Srbija ide na SP

Još od poraza od Slovenije, Talijani se nisu oporavili. Upisali su poraz od Hrvatske, u produžecima su dobili Španjolsku, a onda gubili od Litve i Ukrajine. Srbija im je zabila posljednji čavao i pretvorila ih u najveće gubitnike Eurobasketa.

Srbija je odlično otvorila utakmicu protiv Italije i dobila prvu četvrtinu s ogromnih 16 poena razlike (27:11). Drugih deset minuta je bilo puno neizvjesnije i Talijani su uspjeli smanjiti na -14 do poluvremena. Talijani su košem prednosti dobivali sljedeće dvije četvrtine, a u posljednjoj su Ivkovićevi igrači dodali gas i zaključili priču.

Nenad Krstić je sa 17 poena predvodio Srbiju, Bjelica je dodao 12 uz 10 skokova, a po 12 poena zabijali su i Nedović i Marković. Talijane je predvodio Datome sa 19 poena, Gentile je dodao 14, a Cinciarini 11 poena.

Srbija - Italija 76:64

Sve vijesti i reakcije s Eurobasketa pratite na Indexovoj temi.

Pročitajte više