Fantastične izvedbe Russella Westbrooka i Paua Gasola obilježile večer na NBA parketima

Foto: Getty Images

S NOĆI sa subote na nedjelju, pet utakmica se igralo na NBA parketima, no kako su i Netsi Bojana Bogdanovića i Pacersi Damjana Rudeža pauzirali, najviše pozornosti poklonit ćemo pobjedi 110:103 Oklahoma City Thundera na gostovanju kod Charlottea.
 
Zbog čega baš ta utakmica? Zato jer su protekli tjedan baš Thunderi najviše trgovali i noćas smo mogli vidjeti da je ta trgovina itekako bila korisna te da su Westbrook i Durant dobili u Kyleu Singeru, Enesu Kanteru i D.J. Augustina ogromnu pomoć. Ako tome pribrojimo da je zbog ozljede odmarao Durant, a da se još čeka i povratak ozlijeđenog Stevena Adamsa, od Oklahome u doigravanju možemo očekivati velike stvari.
 
U odsustvu Duranta, najbolji igrač Thundera Russell Westbrook noćas je zabio 33 poena, a tome je dodao i 10 asistencija. Podršku su mu dali Serge Ibaka i Kanter, obojica sa double-doubleom i Charlotte nije imala previše šanse.
 
''Uh oh'', samo je zadovoljno promrmljao Westbrook kad su ga nakon utakmice pitali što misli o pojačanjima, poručivši tako ostatku lige da se svi moraju dobro čuvati Oklahome.
 
''Osjećamo se odlično, puni smo samopouzdanja, posebice sad kad smo dobili igrače koje su nam trebali. Jednom kad budemo u punom sastavu, kad ne bude ozlijeđenih, svi će se itekako morati pomučiti da nas pobijede'', dodao je Westbrook.
 

Sjajnu utakmicu odigrao je Pau Gasol koji je na domaćem parketu predvodio Bullse u 112:107 pobjedi nad Sunsima. Fantastični Španjolac zabio je 22 poena, uhvatio je 14 lopti te još i dodao dvije blokade i bio je najzaslužniji što je Chicago slavio u čak petoj od posljednjih šest utakmica.
Jimmy Butler je zabio 19, Derrick Rose 16, a Mike Dunleavy Jr. 15 kod pobjednika.
 
''Sjajna smo ekipa. Fleksibilna smo momčad koja može igrati na nekoliko različitih načina, no u isto vrijeme, vrlo dobro znamo što trebamo napraviti i kako igrati kad treba'', rekao je Gasol.

 
U ostalim utakmica New Orleans je s 105:91 pobijedio Miami, Houston je s 98:76 deklasirao Toronto, a Clippersi su s čak 126:99 bili bolji od Sacramenta.
 

Pročitajte više