"Francuska revolucija" u sjeni sudačkih propusta: "Bio bi gadan udarac da smo ostali doma"

Foto: Screenshot

"NEPRAVDA koja se sama ispravila", tako je dio medija popratio novi skandal oko plasmana Francuske na Svjetsko prvenstvo.

> Francuska opet na SP uz pomoć sudaca, Ronaldo hat-trickom ohladio Švedsku!

Karim Benzema zabio je pogodak iz zaleđa koje suci nisu dosudili, no također mu je i poništen regularan gol protiv Ukrajine. Francuska je slavila sa 3:0, nadoknadila 0:2 iz prve utakmice i plasirala se u Brazil.

Drugi put zaredom Tricolori su na kontroverzan način otišli na SP, nakon što su 2010. u doigravanju izbacili Irsku pogotkom Thierryja Henryja rukom. I pred ovaj dvoboj počele su spekulacije o novom planu predsjednika UEFA-e Michela Platinija da "svoje" progura na Mundijal, no on je to s gnušanjem odbacio.

Nakon utakmice priča se nastavila zahvaljujući propustima slovenskih sudaca koje je predvodio Skomina. S druge strane, mnogi slave novu francusku revoluciju i duh zajedništva koje "moraju ponijeti u Brazil".
 


Francuski izbornik Didier Deschamps nakon utakmice je rekao: "Zbog ovoga je nogomet čudesan. Čudesno je da smo imali samo četiri dana za oporavak, ali smo uspjeli. Tradicija je već da francuske ekipe odigraju najbolje kada je situacija bezizlazna. Sad, kad smo se kvalificirali, sposobni smo za velike stvari".

"Zaslužujemo biti u Brazilu. Bio bi to gadan udarac da smo ostali doma", dodao je.

"Pomirenje Bluesa i navijača", piše L`Equipe na svojoj naslovnici. Na trenutak su zaboravljene sve negativnosti i činjenica da je do sinoć gotovo cijela Francuska bila protiv njih.

"Od početka do kraja nosili su nas navijači. Željeli smo ih usrećiti", rekao je Benzema.

Pročitajte više