Grad nema novca za rekonstrukciju Maksimira, Švaljek privremeno stopirala odluku o Šukerovom kampu

Foto: Hina

I DALJE nema kraja oko sapunice oko kampa u Sveticama. Priči koja traje još od veljače prošle godine ne nazire se završetak, a taj zaključak možemo donijeti nakon današnje izjave zamjenice gradonačelnika Zagreba Sandre Švaljek na sjednici Gradske skupštine.
 
Švaljek je, barem se tako da iščitati iz njenih riječi, samo privremeno povukla donošenje odluke oko izgradnje Nogometnog kampa, navodno zbog pravno-proceduralnih razloga, koji kad se riješe, pitanje oko Svetica ponovo bi moglo biti aktualno.
 
 "Zapravo radi se o tome da pripremamo jedan ugovor između Hrvatskog nogometnog saveza i Grada Zagreba koji bi trebao regulirati međusobni odnos na izgradnji objekta vrijednog 100 milijuna kuna. Taj ugovor ima niz detalja i odnosi se na razdoblje sljedećih 15 godina. Zaključili smo da se oko nekih stvari treba dodatno potruditi i pripremiti kvalitetan ugovor. S obzirom da se nadi o vrijednoj investiciji i dugoročnom odnosu. Radimo s HNS-om na ugovoru koji bi zadovoljio obje strane i koji ćemo predstaviti na Gradskoj skupštini 26. ožujka", rekla je Švaljek.
 
Švaljek je dodala da je postojalo razumijevanje s obje strane za tu odgodu te da će dodatni angažman na pripremi tog ugovora doprinijeti njegovoj kvaliteti. Napomenula je kako u sljedećoj godini neće biti ni obnove Maksimira.
 
"Zbog pomanjkanja financijskih sredstava morat ćemo odustati od nekih rekonstrukcija i mogu potvrditi da iduće godine neće biti rekonstrukcije stadiona u Maksimiru", rekla je Švaljek i demantirala napise u tisku da je grad Zagreb odustao od izgradnje nogometnog kampa na Sveticama.

 

Pročitajte više