Hajduk protiv Lokomotive bez najboljeg igrača, Sušić u avionu za Genk

Foto: HNK Hajduk/Miro Gabela

NAJBOLJI igrač Hajduka Tino Sven Sušić večeras neće nastupiti za Bijele u prvenstvenom dvoboju protiv Lokomotive jer danas putuje u Genk gdje bi trebao potpisati trogodišnji ugovor s istoimenim belgijskim prvoligašem vrijedan dva milijuna eura.
 
Vječni Hajdukov eksponat izgleda da je napokon našao inozemnu destinaciju gdje će nastaviti karijeru, a zanimljivo, riječ je o klubu u kojem je Sušić već igrao tri sezone kao kadet.
 
Kako saznajemo od izvora bliskima igraču, vrijednost odštete je dva milijuna eura, s tim da se novac dijeli 70-30, pa će Hajduk zaraditi 1,4 milijuna eura, a Sušić bi u Belgiji trebao zarađivati 750 tisuća eura bruto godišnje.
 
Bijeli su već prodali najboljeg igrača prošlosezonske generacije kadeta Josipa Maganjića za 1 milijun eura, te lijevog bočnog Hrvoja Milića za 600.000 eura, obojicu u Fiorentinu, a kako je Hajduk u četvrtak nesretno ispao iz Europe te ostao bez minimalno 20 milijuna kuna zagarantirane zarade od Uefe, jasno je bilo da neko zvučno ime iz poljudske svlačionice mora otići, kako bi se barem donekle napunila šuplja klupska blagajna. 
 
Prije dva dana kao bomba odjeknula je vijest da Zdravko Mamić priprema senzacionalni transfer Nikole Vlašića i Lovre Kalinića, koji bi trebali u paketu Poljud zamijeniti Maksimirom za 10 milijuna eura.
 
Kako je i sam predsjednik Hajduka Kos odmah demantirao tu priču, logično je bilo da će Sušić, koji već dvije sezone bezuspješno pokušava pronaći inozemni angažman, biti igrač koji je prvi u redu za odlazak. Hajduku je novac nasušno potreban, a BiH reprezentativcu potrebni su novi izazovi u karijeri.
 
Da je Medunjanin promašio onaj penal, vjerojatno bi i Sušić ostao, ovako...
 

Pročitajte više