Hirscher slavio u prvoj utrci sezone, Kostelić 48. u Soeldenu

Foto: Facebook, Getty Images / Guliver image 

IVICA KOSTELIĆ otvorio je danas u austrijskom Soeldenu novu sezonu utrkom veleslaloma. 49. izdanje Svjetskog skijaškog kupa jučer su otvorile skijašice fenomenalnom utrkom u kojoj su prvo mjesto podijelile Shiffrin i Fenninger, koja brani i Veliki globus.

Aktualni pobjednik Svjetskog kupa Austrijanac Marcel Hirscher započeo je obranu naslova pobjedom.

Kostelić za Hirscherom zaostao skoro šest sekundi

Ivica je uoči utrke iz Soeldena poručio: "Teško je reći što mogu očekivati. Ali recimo da je druga vožnja cilj"

Do nje nije došao jer je uz golem zaostatak 5.78 sekundi završio na 48. mjestu.

Ivica je sa startnim brojem 30 u prvoj utrci zaostao 5.78 sekundi za vodećim iz prve vožnje Hirscherom, a to mu je bilo dovoljno za 48. poziciju. Kosteliću je to najgori plasman u Soeldenu, a da je završio prvu vožnju. Po dvaput je odustajao u prvom i drugom laufu, a 2011. je osvojio peto mjesto, što mu je najbolji plasman na ovom austrijskom ledenjaku. Utrka u Soeldenu oduvijek je bila posebna za obitelj Kostelić jer su tu Janica i Ivica prvi put zajedno nastupili u Svjetskom kupu daleke 1998. godine.

Hirscher je u drugoj vožnji obranio vodeću poziciju s velikom prednošću u odnosu na Nijemca Fritza Dopfera (+1.58) i Francuza Alexisa Pinturaulta (+2.06), koji su zauzeli drugo i treće mjesto.

Drugoplasirani nakon prve vožnje i najbolji veleslalomaš svijeta Amerikanac Ted Ligety napravio je u drugom laufu veliku pogrešku i utrku završio tek na desetoj poziciji.

Kostelićev cilj u novoj sezoni: Povratak na postolje

Cilj u novoj sezoni za Kostelića, prije svega, bit će povratak na postolje. 35-godišnji Ivica je ispao iz prve bodovne skupine nakon što lani nije upisao nijednu pobjedu u Svjetskom kupu. Ipak, ne predaje se. Nakon Igara u Sočiju odlučio se i dalje boriti unatoč bolnom koljenu i leđima i strašnoj mladoj konkurenciji. Odlučio je čak i promijeniti tehniku u vožnji slaloma.

Ivica bi tijekom vikenda u Soeldenu trebao postati i otac. Termin poroda njegove supruge Elin traje ovih dana. Ivica i Elin objavili su da će dobiti sina.

Utrka u Soeldenu posebna je  za obitelj Kostelić jer su ovdje Janica i Ivica po prvi put zajedno nastupili u Svjetskom kupu 1998. godine.

Pročitajte više