KMN Olimpija Ljubljana prvak Zagreba u mininogometu, Hotel Sport osvojio 2. ligu

Foto: Mininogometni savez

UZ odličan mininogomet i veliki broj gledatelja dobili smo pobjednike obje zagrebačke mininogometne lige.

Nakon osam mjeseci mininogometnih uzbuđenja u metropoli, jučer je na SC Rudeš održana završnica zagrebačkog mininogometnog prvenstva. Iako su meteorolozi najavljivali novi polom oblaka vrijeme se ipak smilovalo mininogometašima, ali i velikom broju gledatelja.

U prvom polufinalnom dvoboju dana sastali su se Damaged Jeans Teatro Sokol i vodaća momčad regularnog dijela Svačka, koja je u susret ušla oslabljena za čak četiri bitna igrača. Bez kapetana Močiboba, reprezentativca Prpića, te bitnih Marijana i Radmana Svačka nije imala rješenja za Damaged Jeans Teatro Sokol koji je nastupio u punom sastavu. Od prve minute utakmice Damaged je bio dominantan, te je na kraju sa viskokih 4:0 slavio prolaz u veliko finale 1.lige. Igrač polufinala bio je Božo Karamatić koji je sa eurogolom, gotovo s centra praktički dokrajčio nade Svačke u preokret.

Osim raspleta 1.lige gledali smo i odlične dvoboje u 2. ligi, prvi od njih bio je između vodeće momčadi regularnog dijela CB Piki i Hotela Sport koji u tekućem prvenstvu niti jednom nije uspio pobjediti svoga današnjeg protivnika. No, u ovom polufinalu Hotel Sport je bio bolja momčad i dolazi do svoje prve pobjede protiv CB Pikija vrijedne velikog finala 2.lige.

U finalu prije finala sastale su se dvije odlične momčadi, s jedne strane hakleri iz Ljubljane predvođeni bivši slovenskim reprezentativcem Erminom Rakovićem, a s druge hakleri iz Kustošije predvođeni Darijom Kleščićem koji je dobro znano ime na svim zagrebačkim turnirima. Fenomenalna utakmica prepuna odličnih poteza završila je neriješeno, a rulet kaznenih udaraca otišao je na stranu Olimpije koja je prolaz u veliko finale proslavila sa svojim mnogobrojnim navijačima kojih se na Rudešu okupilo preko 100.

Iako su svi smatrali da će Kraljevec na Sutli lako riješiti prepreku zvanu FC Školjak, na terenu smo gledali sasvim drugu sliku. FC Školjak je od prve minute bio dominantna momčad, dok su dečki iz Kraljevca nudili samo blijedu sliku onoga što smo gledali u regularnom dijelu prvenstva. FC Školjak je bio puno bolja momčad i potpuno zasluženo se plasirao u veliko finale kontra Hotela Sport.

Osim uzbudljivih utakmica playoffa gledali smo i revijalne utakmice u kojima su nastupili najmlađi. Dječaci 2006.godište iz čak tri kluba: KMN OLIMPIJA LJUBLJANA, MNK KOZAKIV i MK NEMO. Doista je bio užitak,u predahu od seniorskih dvoboja, gledati utakmice dječaka koje je bodrilo veliki broj roditelja. U prvoj revijalnoj utakmici sastale su se škole mininogometa MK NEMO i KMN OLIMPIJA LJUBLJANA.  Dok su se u drugoj utakmici koja je predhodila finalnom dvoboju 2.lige sastali dječaci iz škole mininogometa MNK KOZAKIV i KMN OLIMPIJA LJUBLJANA.

U prvom finalu, onome 2. lige, sastali su se Hotel Sport i momčad FC Školjak kojoj je prije početka današnjeg playoffa malo tko davao izgleda za prolazak u finale protiv favoriziranog Kraljevca na Sutli. No, FC Školjak je svojom igrom još jednom demantirao sve i na krilima Filipa Rithtara potpuno je dominirao u prvom dijelu, rezultat na kraju prvog dijela 3:0 govori sve o odnosu snaga na terenu. Nažalost, dečki iz Školjaka prerano su počeli slaviti, te je Hotel Sport uz brza dva pogotka vratio rezultatsku neizvjesnost. Na kraju golom Miroslava Peteka Hotel Sport dolazi do izjednačenja u zadnjim minutama utakmice, te se o pobjedniku 2.lige odlučivalo boljim izvođenjem kaznenih udaraca. Smireniji su bili igrači Hotela Sport koji su na razočarenje navijača Školjaka osvojili naslov 2.lige. Čestitke igračima Hotela Sport, ali i igračima Školjaka koji su napravili veliki pothvat samim ulaskom u finale.

U velikom finalu, koje će nam donijeti novog prvaka Zagreba u mininogometu, sastali su se DAMAGED JEANS TEATRO SOKOL i KMN OLIMPIJA LJUBLJANA. U fenomenalnoj utakmici gledali smo izjednačeno 1.poluvrijeme, dok je u nastavku KMN Olimpija bila za nijansu bolja momčad i na krilima odličnog Mihe Robiča slavila sa konačnih 4:1 za prvi naslov prvaka Zagreba. Nakon što je sudački par odsudio kraj dogodila se erupcija oduševljenja mnogobrojnih navijača Olimpije i moramo priznati naslov ide potpuno zasluženo u vitrine kluba na čelu sa Hajrom Rizvićem, čestitke.

Obje finale utakmice gledatelji su mogli pratiti i uživo putem livestreama, te kako doznajemo preko 2000 gledatelja uživo je pratilo borbu za naslov prvaka Zagreba u mininogometu.
Nakon finala održana je ceremonija dodjele nagrada koje su podijelili predsjednik Hrvatskog mininogometnog saveza Bruno Alpeza, te izbornik mininogometne reprezentacije Danijel Knežević.

ZAGREBAČKO MININOGOMETNO PRVENSTVO SEZONA 2013./2014.

PRVAK ZAGREBA – KMN OLIMPIJA LJUBLJANA
2.mjesto/1.liga – DAMAGED JEANS TEATRO SOKOL
Najbolji golman 1.liga – GORAN FIJAČKO (CIUDAD FORTALEZA)
Najbolji strijelac 1.liga – SRĐAN RIZVAN (SVAČKA)
Najbolji igrač 1.liga – DRAGAN PETROVIĆ (KMN OLIMPIJA LJUBLJANA)

POBJEDNIK 2.LIGE – HOTEL SPORT
2.mjesto/2.liga – FC ŠKOLJAK
3.mjesto/2.liga – KRALJEVEC NA SUTLI
Najbolji golman 2.liga – IGOR ILIĆ (GRUPA TNT)
Najbolji strijelac 2.liga – ANTE KASALO (HOTEL SPORT)
Najbolji igrač 2.liga – PETAR SRAKEC (CB PIKI)

 

Pročitajte više