Kako će izgledati engleski prvak u novoj sezoni i koja je uloga Džeke i Jovetića?

Montaža: Index, Foto: Guliver Image/Getty Images

MANCHESTER CITY u novu sezonu Premierlige kreće kao branitelj naslova. I dok City zbog financijskog fair-playa nije doveo spektakularna pojačanja, konkurenti su se ovog ljeta značajno pojačali.

Jose Mourinho i Chelsea titulu love na Atleticov pogon s Diegom Costom i Filipeom Luisom, Arsenal je doveo Alexisa Sancheza i Davida Ospinu, a Manchester United sigurno neće ponoviti katastrofalnu prošlu sezonu u kojoj nisu izborili niti Europu.

Od pojačanja samo Fernando i Mangala mogu uskočiti u prvu momčad

City nije prodao nijednog bitnog igrača, a doveo je iskusnog vratara Willyja Caballera iz Malage, desnog bočnog Bacaryja Sagnu iz Arsenala i zadnjeg veznog Fernanda iz Porta. Na posudbu je stigao i 36-godišnji Frank Lampard iz New Yorka.

Od njih četvorice samo bi Fernando mogao uskočiti u prvu momčad kao zadnji vezni iza Fernandinha i Yaye Tourea.

"Menadžer Manuel Pellegrini mi je rekao da mu treba igrač poput mene, igrač koji defenzivno može pomoći momčadi. City je jaka, šampionska momčad, ali ja joj mogu donijeti balans u obrani", rekao je Fernando nakon potpisa ugovora.

Fernando, Fernandihho i Toure bi uz Davida Silvu i Samira Nasrija trebali sačinjavati vezni red engleskog prvaka u jačim utakmicama Premierlige i Ligi prvaka.

Jedini napadač u tim utakmicama bit će Sergio Aguero, a obrana je zasad ista kao prošlosezonska. S desna na lijevo - Zabaleta, Demichelis, Kompany, Clichy. Kažemo zasad jer bi uskoro City trebao objaviti da je doveo Eliaquima Mangalu, igrača koji će iz prve momčadi izbaciti kiksevima sklonog Demichelisa.

Džekina uloga? Džoker u jačim utakmicama, starter u lakšim

No, neće u svim utakmicama Pellegrini igrati ovako oprezno. U susretima u kojima će City biti favorit u Premierligi priliku će od prve minute dobivati i Edin Džeko. Tada će City igrati s dvojicom napadača, a na klupe će preseliti Fernando ili Fernandinho. Tada će na lijevom boku zaigrati i Aleksandar Kolarov, koji je ofenzivniji od Clichyja.

 

A što je sa Stevanom Jovetićem, napadačem koji je stigao prošle godine iz Fiorentine? Prošle sezone nije briljirao i zabio je samo tri gola u trinaest nastupa u Premierligi, ali se nametnuo ovog ljeta na pripremama kada je Liverpoolu, Milanu i Olympiacosu utrpao pet komada.

"Stevan je bitan nogometaš za nas koji nije imao sreće s ozljedama. Ako bude spreman cijele godine, bit će jako, jako bitan", rekao je Pellegrini.

Jovetićeva pozicija u momčadi ovisi o Agueru. Koliko Argentinac bude ozlijeđen i izvan forme, toliko će Crnogorac igrati.

 

Ostale rezerve? Caballero, Sagna, Rodwell, Navas, Lampard, Milner, Negredo i ostali će priliku dobivati u kup utakmicama i susretima kada treba odmoriti najvažnije igrače.

Ovakav City može obraniti titulu, ali je li najjača engleska momčad? Nismo sigurni...

 

Pročitajte više