Kladite se pametno uz Index i Dvoznak.com: Munchen 1860 - Koln, dvoboj velikog uloga i malog broja pogodaka

SVE najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

Nogomet, Njemačka 2. liga, Munchen 1860 - Koln

Bi li Reiner Maurer dobio otkaz da 60-eri nisu slavili u Frankfurtu ostat će vječna tajna, u svakom slučaju je ta pobjeda malo smirila duhove u klubu i oko njega. Iako je sve skupa bilo daleko od predstave za nogometne sladokusce.

„Slažem se da u Frankfurtu naša igra prema naprijed nije bila bajna, ali momci su pokazali puno veću razinu zajedništva nego u nekim prijašnjim utakmicama, i moramo biti zadovoljni što smo svladali suparnika koji kod kuće nije izgubio gotovo godinu dana.

Na toj pobjedi bi trebali graditi daljnje uspjehe, nadam se da ćemo večeras zadržati koncentraciju u obrani i biti opasniji u napadu, dužni smo našim navijačima jednu dobru partiju“, govorio je u najavi Maurer, ne želeći se pridružiti onima koji su proteklih dana u negativnom kontekstu spominjali večerašnjeg suparnika:
„Sa 14 bodova u 13 kola u Kolnu sigurno nisu prezadovoljni, ali bez sumnje je to kvalitetna momčad, uostalom u posljednjih osam utakmica poraženi su samo jednom. Sezona je duga i oni još imaju dosta vremena da poprave svoj plasman, nakon brojnih promjena tijekom ljeta nije ni bilo realno da će odmah zaredati s dobrim rezultatima.“

Maurer je još dodao kako od Kolna očekuje jednu zatvoreniju varijantu i orijentaciju na kontranapade, označivši Clemensa i Ujaha kao igrače kojima se ne smije ostaviti puno prostora.
A domaći trener je apsolutno u pravu kad kaže da u protivničkom taboru ne skaču od sreće zbog dosadašnjeg učinka, stvarnost nije iskrivljavao ni sportski direktor Kolna Frank Schaefer: „Ovaj tjedan nije bio lagan, na nas su se nakon utakmice s Duisburgom sručile kritike koje smo pokušali prihvatiti kao konstruktivne, mada je ruku na srce tu bilo i dosta pretjerivanja.

Time ne želim reći da pokušavamo aktualnu situaciju prikazati ljepšom nego što jest, iako s obnovljenim sastavom nismo imali megalomanskih ambicija nismo presretni s rezultatima koje smo dosad ostvarili.“Kako god, bavarska epizoda shvaća se krajnje ozbiljno, o tome svjedoči i podatak da su Horn, Brečko, Wimmer i Ishak iz predostrožnosti otkazali reprezentativne nastupe kako bi bili što spremniji za ovaj susret. Izvan stroja je samo Broker koji još nije riješio probleme s leđima.

„Munchen je teško gostovanje, ali iskažemo li najveću moguću razinu agresivnosti i kompaktnosti imamo se pravo nadati dobrom rezultatu. Oni nisu u nekoj nezaboravnoj formi i pokušat ćemo to iskoristiti, pobjeda bi nam dobro došla i da povratimo samopouzdanje koje se u zadnje vrijeme negdje zagubilo“, u zaključku će Schaefer.

Prognoza:

Munchen 1860 - Koln, tip:  manje od 2,5 gola

Iako će mnogi reći kako je statistika poput bikinija i skriva one najvažnije detalje, brojke u ovom slučaju jednostavno izazivaju da se podrži opcija s manje od tri pogotka, jer Munchen je sa samo deset primljenih golova u 13 kola poslije vodećeg Braunschweiga momčad s najčvršćom obranom u ligi koja je kod kuće u šest navrata kapitulirala samo četiri puta, k tome su četiri njihove posljednje utakmice završile s manje od tri gola. S druge strane, Koln koji u zadnja tri nastupa (uključujući kup s četvrtoligašem Wormsom) nije poentirao je s 13 pogodaka jedan od najneučinkovitijih sastava, ako se izdvoje dvije „lude“ utakmice s Regensburgom i Kaiserslauternom kad su postigli po tri gola dolazi se do poraznog podatka od samo sedam golova u preostalih 11 utakmica, i nekako se ne čini realnim da će doživjeti preobražaj protiv čvrste obrane Bavaraca. Dodatni argument za ovu okladu je i činjenica da ni jedni ni drugi na određeni način ne smiju izgubiti ovu utakmicu, budući da bi im eventualni poraz pokvario ionako ne pretjerano dobro raspoloženje, i vjerojatno će oba sastava više voditi računa da ne prime pogodak nego što će krenuti u neke juriše prema protivničkim vratima.

Pročitajte više