Kompleks zvan "Chelsea": Messi im nikad nije zabio, a Barca pobijedila jednom u zadnjih osam susreta



SINOĆ na Stamford Bridgeu postalo je sasvim jasno kako Barcelona ima kompleks Chelsea, doduše samo rezultatski...

Katalonci su zadnji put pobijedili Bluese 22. veljače 2006. godine na Stamford Bridgeu u osmini finala Lige prvaka, a u posljednjih osam susreta upisali su tek jednu pobjedu, šest remija i tri poraza.

Statistika je za Barcelonu upravo porazna, međutim istovremeno valja reći kako su Španjolci prošli dalje u oba posljednja nadmetanja u knockout fazi, a ukupno su u posljednjih 12 godina samo jednom ispali od londonskog kluba.

Messi nikada nije zabio Chelseaju


Ipak, možda najveći kompleks u cijeloj priči ima sjajni Leo Messi. Omaleni Argentinac je u posljednjih 212 utakmica u dresu Barcelone zabio nevjerojatnih 201 gol u svim natjecanjima, međutim Chelseaju nije zabio nikada.

Ukupno je Leo odigrao sedam utakmica protiv londonskog kluba u kontinentalnim natjecanjima, upisavši jednu pobjedu, četiri remija i dva poraza, a da nikada nije zabio nijedan gol. Četiri utakmice na Stamford Bridgeu i tri na Nou Campu.

Malo je klubova na svijetu koji se mogu pohvaliti takvim dosegom i koji su uspjeli zaustaviti nevjerojatnu Messijevu seriju. Ove sezone Leo je u 53 utakmice zabio 63 gola uz 25 asistencija, a ako za sedam dana na Nou Campu ne sruši crnu ovu seriju tko zna hoće li ikad...

Pročitajte više