Kramarić u nemogućoj misiji na Emiratesu: U Leicesteru svi fokusirani na "davitelja", nitko na Arsenal

Foto: Getty Images

U UTORAK od 20:45 na Emiratesu utakmicu 25. kola Premierlige odigrati će domaći Arsenal i Leicester Andreja Kramarića. 
 
Teško gostovanje u Londonu protiv momčadi koja pretendira za sam vrh Premiershipa gotovo pa nije moglo doći u gore vrijeme za posljednju momčad Lige. Čak i ako zanemarimo činjenicu da Leicester teško dolazi do bodova i u mečevima s puno slabijim protivnicima nego što li je Arsenal, večerašnje gostovanje na Emiratesu bit će posebno teško jer je momčad posljednja tri dana isključivo fokusirana na posljedice ispada svog trenera Nigela Pearsona, koji je za vrijeme utakmice protiv Crystal Palacea davio protivničkog igrača Jamesa McArthura.
 
Većina engleskih medija je odmah objavila da je Pearson već bivši, no iz kluba su demantirali te informacije i zapravo, cijela se ova situacija pretvorila u jednu apsurdnu priču u kojoj najviše pati klub. Ljudi zaduženi za odnose s javnošću nisu se oglasili po ovom pitanju, navodno zbog toga što u cijelom klubu nitko nije siguran tko je zapravo odgovoran  za donošenje odluke o budućnosti Kramarićevog trenera. Kad vidimo sve ovo, čitav taj kaos u svim dijelovima kluba, nije čudno što je Leicester fenjeraš s više nego dobrim izgledima da se ekspresno vrati u niži rang.
 
Vlasnik Leicestera, kontroverzni tajlandski bogataš Vichai Srivaddhanaprabha bio je izrazito nezadovoljan kako porazom od Crystal Palacea, tako i suludim potezom svog trenera, no za sada još nije pokazao palac dolje.
 

Ipak, neizvjesnost oko sudbine trenera sigurno nije motivirajuće djelovala na igrače Lisica, koji će se teško moći na kvalitetan način suprotstaviti Topnicima, kojima će poseban motiv biti i činjenica da su izgubili posljednju utakmicu protiv Tottenhama i sigurno će po svaku cijenu tražiti tri boda.
 
Za zaključiti da će Lisicama u Londonu biti teško, ne treba biti previše mudar, no ako je vjerovati tradiciji, nada da će Kramarić i društvo uspjeti doći do nekog boda na Emiratesu gotovo da i postoji.
 
Naime, Lisice su izgubile posljednjih sedam susreta protiv Topnika, a ako želimo pronaći posljednju gostujuću pobjedu Leicestera protiv Arsenala, morat ćemo se vratiti u daleku 1973.
 
Također, Arsen Wenger nikad nije izgubio ligašku utakmicu protiv Leicestera i sigurno neće dopustiti da se ta tradicija u utorak promijeni.
 

Pročitajte više