Milan spasio sezonu kod Celtica, Portova Pantera poništila Bjelicinog golgetera, Barca s igračem više izgubila kod Ajaxa!

Foto: Gulliver Image / Getty Images

ŠLAGER večeri Lige prvaka, odnosno utakmica 5. kola igranih večeras, koji ste na Indexu mogli pratiti u izravnom tekstualnom prijenosu bio je Borussia - Napoli, ali među preostalih šest utakmica (Zenit - Atletico 1:1 završeno je ranije) također je bilo zanimljivih susreta.

Basel zna kako s Mourinhom

Skupina E

Basel - Chelsea 1:0 (Salah 87')

Steaua - Schalke 0:0

Poredak: 1. Chelsea 9 bodova, 2. Basel 8, 3. Schalke 7, 4. Steaua 3

Basel je tako pobijedio Mourinhovu momčad i u drugoj međusobnoj utakmici skupine LP i na korak je do velikog uspjeha, plasmana u osminu finala.

Da bi to ostvario, u zadnjem kolu kod Schalkea ne smije izgubiti, dok njemačkom predstavniku samo pobjeda donosi nokaut-fazu LP. Veliki zadatak, ali Basel su već pobijedili na njegovom terenu.

Iako Chelsea ima samo bod više od drugoplasiranog Basela, gotovo sigurno ide dalje kao pobjednik skupine, jer u zadnjem kolu na Stamford Bridgeu dočekuje posljednjeplasiranu Steauu, koja čak ni pobjedom u Londonu ne može poboljšati konačni plasman.

Arsenal i ...Borussia

Skupina F

Arsenal - Olympique 2:0 (Wilshere 1', 65')

Borussia - Napoli 3:1

Poredak: 1. Arsenal 12, 2. Napoli 9, 3. Borussia Dortmund 9, 4. Marseille 0

Arsenal je pobjedom protiv Marseillea potvrdio prvo mjesto i sjajnu formu ove sezone.

 Borussia je u izravnom dvoboju za 2. mjesto skupine F, na svom stadionu pobijedila Napoli 3:1 i tako prije zadnjeg kola ima veliki kapital ispred momčadi Rafe Beniteza; isti broj bodova, ali prednost zbog boljeg međusobnog omjera.


Raspored na samom kraju također im ide na ruku: Očekuje ih naizgled teško gostovanje u Marseilleu, ali protiv Olympiquea, koji u pet kola ove teške skupine nije skupio ni boda, dok Napoli na svom terenu mora pobijediti dominantni Arsenal i nadati se da Klopp neće slaviti u Marseilleu.

Bjelica izbio Portu osminu finala LP?

Skupina G

Zenit - Atletico 1:1 (Alderweireld 74-ag / Adrian 53)

Porto - Austria 1:1 (Jackson Martinez 48' / Kienast 11')

Poredak: 1. Atletico Madrid 13, 2. Zenit 6, 3. Porto 5, 4. Austria 2

Zenit ni na svom terenu nije mogao osvojiti više od boda protiv oslabljenog Atletica, koji je matematički osigurao osminu finala, ali je i Porto, glavni konkurent Rusima, ulovio samo remi na Dragau protiv najlošije momčadi skupine, Bjelicine Austrije.

Zenit pred zadnje kolo ipak ima veliki bod prednosti ispred Porta, a prednost će braniti u Beču, gdje im pobjeda jamči osminu finala LP, dok Porto ide kod Ateltica. Simeone će sigurno opet izvesti šareni sastav, ali koja to momčad može reći da ide po pobjedu na Vicente Calderon?

Nenad Bjelica pak otimanjem boda uglednom i prebogatom ruskom klubu u zadnjem kolu, može zagorčati život nekom od velikana i poboljšati skor, koji nakon pet utakmica u jakoj konkurenciji, iznosi dva boda.

Milan pobjedom kod Celtica na korak do proljeća u Ligi prvaka


Skupina H

Ajax - Barcelona 2:1 (Serero 19', Hoesen 41', Veltman crveni karton 48' / Xavi 49' penal)

Celtic - Milan 0:3 (Kaka 13', Zapata 49', Balotelli 60')

Poredak: 1. Barcelona 10, 2. Milan 8, 3. Ajax 7, 4. Celtic 3

Neočekivano se zagužvalo u skupini H, gdje je Barcelona porazom od Ajaxa u Amsterdamu dala protivniku priliku da u zadnjem kolu izbori nokaut fazu LP, a Milan je velikom pobjedom u Glasgowu gurnuo Celtic na dno skupine.

Tamo će i ostati nakon zadnjeg kola, kada gostuje kod Barcelone, dok će na Meazzi u izravnom dvoboju Milan i Ajax odlučiti o drugom sudioniku osmine finala LP iz ove skupine. Osim domaćeg terena, Milan ima i prednost od jednog boda.

 


 

Pročitajte više