Napokon je uspio! Wenger prvi put u karijeri pobijedio Mourinha, Arsenal osvojio Superkup

Foto: Hina

NAKON 13 utakmica, Arsene Wenger napokon je uspio pobijediti Josea Mourinha. Njihov 14. međusobni ogled, ovog puta u engleskom Superkupu, završio je pobjedom Arsenala nad Chelseajem 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Alex Oxlade-Chamberlain.

Uspavanka koju je prekinuo Ox

Za razliku od fanatičnog i super fantastičnog njemačkog Superkupa, odnosno okršaja Bayerna i Wolfsburga, engleski Superkup, poznatiji još kao Community Shield, ponudio nam je nešto sramežljiviji ogled Chelseaja i Arsenala. Vatreno je, kao i uvijek, bilo uoči dvoboja kada su već tradicionalno Mourinho i Wenger vodili raspravu tko je bolji, viši i snažniji, ali u prvih 20 minuta zapisali smo samo da su navijači Arsenala zvižducima popratili svaki potez "izdajnika" Fabregasa.

I onda, četiri minute kasnije, uslijedilo je prvo pravo uzbuđenje. Oxlade-Chamberlain ušao je u kazneni prostor Chelseaja, prevario je Azpilicuetu i sjajno zavrnuo loptu u gornji desni kut nemoćnog vratara Courtoisa za vodstvo Arsenala.

 

Wenger više nije luzer

Mourinho je odmah izdao naredbu da se krene agresivnije prema golu Arsenala, ali kako su minute prolazile tako je Portugalac bio sve nervozniji. Ono što je posebno ljutilo Special Onea su promašaji njegovih ofenzivaca. Tako je, primjerice, nakon Ramiresova stopostotnog promašaja u 35. minuti ustao i lupio se u glavu, pokazujući da mu nije jasno kako je to njegov igrač mogao promašiti.

Kako bilo, u drugom poluvremenu ubacio je Falcaa, ali Mou nije imao raspoloženog igrača na terenu koji bi mogao matirati Čecha. Kad smo kod bivšeg vratara Chelseaja, koji je ovog ljeta stigao u Arsenal, Čech se iskazao sjajnom obranom u 68. minuti kada je Oscar iz slobodnjaka s 20 metara tukao u gornji desni kut, ali Čech je vrhunskom reakcijom izbio loptu u korner.


I njegov nasljednik na vratima Chelseaja, Thibaut Courtois, imao je pune ruke posla. U 85. minuti pravovremeno je uklizao i zaustavio udarac Ramseyja, koji je ostao sam na 11 metara. Bez obzira na odličnu reakciju Courtoisa, Chelseaju nije bilo spasa pa je Arsenal obranio naslov i stigao do prvog ovosezonskog trofeja. Topnicima je ovo 14. Superkup u klupskoj povijesti.

Sastavi:

Arsenal: Čech - Monreal, Koscielny, Mertesacker, Bellerin - Cazorla, Coquelin - Ramsey, Ozil, Oxlade-Chamberlain - Walcott

Chelsea: Courtois - Ivanović, Cahill, Terry, Azpilicueta - Matić, Fabregas - Ramires, Willian, Hazard, Remy 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pročitajte više