Pacquiao i Mayweather srušili dva rekorda: Zarada od ulaznica 72 milijuna dolara

Foto: Hina
 
BOKSAČKI "meč stoljeća" opravdao je svoj naziv, barem ako je suditi prema broju prodanih prijenosa. On je bio čak 4.4 milijuna te je time srušen apsolutni rekord. Rekord je srušen i po zaradi od ulaznica, koja iznosi 72 milijuna dolara, što je tri puta više od dosadašnjeg rekorda.
 
Možda je većinu fanova razočarao sam meč, no organizatore sigurno ne mogu razočarati brojke koje su se pojavile. Prijenos borbe Pacquiao - Mayweather prodan je u 4.4 milijuna američkih domova, što je čak dva milijuna više od dosadašnjeg rekorda, koji je držao meč Mayweathera i Oscara De la Hoye, iz 2007. godine.
 
Zarada od tv-prijenosa je bila 400 milijuna dolara, čime je za 100 milijuna dolara premašen honorar koji su dobili boksači i organizatori mogu više nego zadovoljni. Promocija za meč bila je fantastična i rezultati se vide.
 
No, to nije jedini rekord koji je srušen. Za drugi se i pretpostavljalo, nakon što su pojavile najskuplje ulaznice u povijesti, a iste bile rasprodane u rekordnom roku. Na kraju je utržak 16.219 prodanih ulaznica ispao 72 milijuna dolara, što je za nevjerojatnih 52 milijuna dolara premašilo dosadašnji rekord.
 
 

Pročitajte više