Priopćenje s Poljuda: Napad na Brbića napad je i na Hajduk, tražimo ostavku Šuprahe

Foto: Hajduk.hr

SPLITSKI Hajduk oglasio se priopćenjem povodom jučerašnjeg napada predsjednika NS Županije Splitsko-dalmatinske i člana Izvršnog odbora HNS-a Alojzija Šuprahe na predsjednika kluba s Poljuda Marina Brbića. Objavu koju potpisuje Nadzorni odbor HNK Hajduk š.d.d. prenosimo u cijelosti:

"Nadzorni odbor HNK Hajduk š.d.d. najoštrije osuđuje verbalni i fizički napad Alojzija Šuprahe, predsjednika Nogometnog saveza Županije Splitsko-dalmatinske, člana Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza i savjetnika za sport župana Splitsko-dalmatinske županije na predsjednika Uprave HNK Hajduk Marina Brbića. Napad na predsjednika HNK Hajduk napad je na instituciju Hajduka, na sve igrače, trenere, djelatnike, ali i na sve navijače Kluba.

Nadzorni odbor HNK Hajduk očekuje da Alojzije Šupraha odmah podnese neopozivu ostavku sa svih funkcija koje obnaša, te da ga sve relevantne institucije, što je moguće prije, osude i razriješe.
 
HNK Hajduk osuđuje svaki oblik nasilja i uvijek će se zalagati za dostojanstveno i sportsko ponašanje svih sudionika u sportu."
 
Također, na ovaj slučaj osvrnuo se i splitski gradonačelnik. "Jučerašnji nemili događaj u kojem je Alojzije Šupraha nasrnuo na Marina Brbića najoštrije osuđujem. Riječ je o divljačkom i neprihvatljivom ponašanju koje je za svaku osudu, a pogotovo što se radi o sportskom djelatniku čije je ponašanje sve samo ne sportsko", poručio je Ivo Baldasar.
 
 

Pročitajte više