Sjajna vijest iz Kine: Hrvatski mladi boksači na korak do medalja na OI mladih

Foto: HBS

HRVATSKI juniorski boksači Toni FIlipi (91 kg) i Luka Plantić (75 kg) na pragu su prvih boksačkih Olimpijskih medalja u modernoj Hrvatskoj! Onu sjajniju, može osvojiti Toni Filipi koji se plasirao u Finale Olimpijskih igara mladih koje se ovog mjeseca održavaju u Kini. Uz njega, već sutra priliku da osvoji broncu ima Luka Plantić. 
 
Danas su obojica odradili svoje mečeve u Nanjingu. Viceprvak svijeta Plantić nije uspio pobijediti aktualnog Svjetskog prvaka za prolazak u finale. Sesvečanin je izgubio 3:0 (29:28, 29:28 i 29:28), s tim da je svaka runda bila 2:1 kod bodovnih sudaca. Luka ima priliku izboriti broncu protiv Uzbekistanca Mardonova (brončanog sa SP u Bugarskoj), kojeg je sa 2:1 pobijedio Ukrajinac Gadzyev Plantićeva mušterija polufinala iz Bugarske.
 
Filipi je u polufinalu pobijedio Koreanca Kima na bodove. Iako je borbo superiorno vladao Zadranin, suci su meč bodovali sa 2:1 za hrvatskog boksača. Viceprvak svijeta Filipi će u finalu u srijedu jurnuti na aktualnog Svjetskog prvaka Hernandeza, kojem je u finalu svjetskog prvenstva uzeo jednu od tri runde. Nadamo se da će mu u Kini uzeti barem dvije.
 

Pročitajte više