Stepančić najavio Poljsku: Zadnja utakmica s njima bila je najčudnija ikad. Sad počinje ono pravo!

Foto: Hina

HRVATSKI rukometaši plasirali su se u četvrtfinale Olimpijskih igara u Riju. Hrvatska u borbi za polufinale igra protiv Poljske, reprezentacije koju je na prošlom Euru u siječnju ove godine demolirala sa 14 golova razlike.

Podsjećamo, Hrvatsku su do te utakmice svi otpisali, jer je malo tko vjerovao da protiv domaćina turnira može slaviti s 11 razlike koliko je tada trebalo za plasman u polufinale. Ipak, te smo večeri naučili da su čuda moguća.

Stepančić: Priprema za Poljsku je već počela

Hrvatska je prije okršaja s Poljskom ispratila Tunis sa 41 golom.

"Znali smo da nisu oni pravi, nije to taj Tunis koji nas je znao mučiti. Obrana je odradila sjajan posao, to se odmah odrazilo na rezultat i bitno je da smo odradili sve zadatke koje je trener tražio od nas. Sad počinje ono pravo", rekao je Luka Stepančić nakon utakmice.

Luke nije bilo u Poljskoj zbog ozljede koljena, ali dobro se sjeća jedne od najvećih i najčudesnijih večeri hrvatskog sporta.

"Ne treba se osvrtati na tu utakmicu koja je bila jedna od najčudnijih ikad. Znali smo prije utakmice s Tunisom da ćemo vjerojatno ići na njih pa smo se počeli pripremati", dodao je.

Kopljar: Znamo im mane


Kapetan Marko Kopljar također tvrdi kako nema smisla govoriti o utakmici s Eura.

"Gledali smo ih u slobodno vrijeme, igraju dosta toplo-hladno, imaju novog izbornika, ali znamo im mane pa ćemo probati to iskoristiti".

Stevanović: Vjerujem da smo bolji od njih

Stevanović ih je izludio u Krakowu, može li i u Riju?

"Ma bit će to druga utakmica. Poljaci su promijenili pola reprezentacije, imaju novog izbornika i idemo se pripremiti za tu utakmicu. Vjerujem da smo bolji od njih", zaključio je Stivi.

Utakmica je na rasporedu 18. kolovoza od 01:30 sati.

Pročitajte više