Željezna Olga: Ne slažem se s Bilićem da su nas oštetili suci, ali neću mu dati otkaz

OLGA SMORODSKAJA, predsjednica moskovskog Lokomotiva, koju ne zovu "Željezna lady" zato što vodi ruskog "Želju", nego jer je prilično nemilosrdna šefica, izjavila je kako ne namjerava smijeniti Slavena Bilića, iako je porazom kod lidera CSKA-a (1:2), njegov Loko na šest uzastopnih utakmica bez pobjede.

> Bilić se oprašta nakon poraza od CSKA? "Hvala igračima na svemu, ovo nismo zaslužili!"

Osim što je tek na 8. mjestu Premier Lige, sastav koji vodi Bilić uz pomoć brojnog hrvatskog stožera, dok je na terenu Vedran Ćorluka, prije nekoliko dana ispao je iz Kupa.

Danas pak, golom Wernblooma u sudačkoj nadoknadi, pobijedio ih je vodeći CSKA, koji je od 53. minute nakon isključenja Tarasova imao jednog, a od 80. minute i dva igrača više, kada se ozlijedio Maicon, a trener već obavio sve zamjene.

Bilić je tvrdio da su suci jedan od uzroka posljednjeg poraza, isticao nedosuđeni jedanaesterac za svoju momčad, ali predsjednica se s tim ne slaže, otrkiva u razgovoru za moskovski Sport Express:

"Suđenje je bilo normalno. Nismo izgubili zbog sudaca, nego zbog fatalne nesreće - primljenog gola u posljednjim trenucima, nakon što smo prije toga ostali bez Maicona zbog ozljede, pa nas je ostalo tek devet na terenu."

Smorodskaja sucima ne zamjera ni isključenje Tarasova: "Nikako, bio je to očiti prekršaj za crveni karton."

Predsjednica ističe kako je Lokomotiv i s deset igrača bio bolja momčad itrebao izvući bolji rezultat:

"Zadovoljna sam igrom, iako smo u drugom dijelu bili prisiljeni braniti se. CSKA je jak, ali mi smo i s desetoricom imali nekoliko prilika za gol."

Pitanje oko Bilićevog otkaza više se ne čine nelogičnima, što traži i većina navijača. Razmišljate li o tome nakon što se nastavila serija Hrvatovih neuspjeha?

"Nije pravo vrijeme za povlačenje pitanja otkaza Biliću. Da smo izgubili utakmicu bez otpora i da nismo pokazali snagu, mogli bi razgovarati o tome. Ali, igrali smo dobro i dogodila nam se fatalna nesreća: Duricu smo morali prisilno zamijeniti, a Maicon je morao izaći iz igre 10 minuta nakon ulaska, kada više nismo imali pravo na zamjenu, a gol smo primili u sudačkoj nadoknadi. Tko je mogao to očekivati?"

Pročitajte više