Željezna Olga žestoko stala u Bilićevu obranu: Novinarski lažovi, ne svađajte me s mojim dragim Slavenom!

CITIRAJUĆI jednog od najvećih ruskih pisaca i jednu od najvećih glumica u povijesti Rusije, predsjednica Lokomotiva Olga Smorodskaya, ustala je protiv novinara koji je nastoje posvađati sa trenerom njenog kluba.

Pod naslovom "Besprizorni likovi" i su uvodnim citatom Faine Ranevskaye "Mnogi se žale zbog vlastitog izgleda, a nitko zbog mozga", Željezna lady ruskog Želje na klupskim stranicama krenula je u žestoki obračun sa svima koji su "posljednjih tjedana u ruskim medijima pokrenuli mahnitu kampanju protiv Lokomotiva i koja od mene kao predsjednice traži adekvatan odgovor."

"Ono što se u posljednje vrijeme piše o klub ne može se nazvati analizama ili kritikama, nego bezumljem" poručila je Smorodskaya i podsjetila se riječi još jednog ruskog velikana, pisca Nikolaja Gogolja: "U njegovom djelu 'Mrtve duše' lik Nozdrov pati od toga da govori ne samo neistine, nego ono što nema veze sa stvarnošću".

Ova primjedba odnosi se na pisanje ruskih medija o navodnom sastanku uprave Lokomotiva, koji se dogodio 13. studenog i na kojem se raspravljalo o povjerenju Slavenu Biliću nakon serije iznimno loših rezultata - tek 8. mjesta u prvenstvu i ispadanja iz Kupa.

"Nije bilo sastanka uprave  13. ovog mjeseca, niti ikako i nije bilo ni riječi o otpuštanju ili lošem radu Slavena Bilića. Ne postoji konflikt između mene i dragog mi čovjeka i neću dopustiti da itko tog vanserijskog profesionalca uči njegovom poslu i na njega se nabacuje blatom. To je besmislica i hereza!"

Ne želim komentirati ljudske kvalitete tih takozvanih novinara i analitičara. Samo ću reći da bilo koja osoba s takvim umom da piše apsolutne nebuloze, ne zaslužuje obavljati taj odgovoran posao i lagati zamaskirana iza "povjerljivih izvora".

"Poručujem svim internetskim portalima, radijima, tiskanim medijima da neće ovako napadati naš klub i nećete na ovaj način vrijeđati ljude, trenere, pomoćnike i igrače, koje iznimno poštujem!"

"Svi u klubu maksimalno profesionalno obavljaju svoj posao i svi težimo istome cilju - postizanju rezultata. To što nas kritizirate i napadate sa svih strana, samo je još jedan pokazatelj da smo na pravom kolosijeku s kojeg nas nećete izbaciti! Ljudi koji su izgubili ponos, dostojanstvo i etiku neće taknuti u naš klub!", rekla je predsjednica te zaključila: "Svi naši zaposlenici i igrači lojalni su Lokomotivu i predstavljaju jedinstvenu, monolitnu skupinu!"

Pročitajte više