Aco Petrović predstavljen u Brazilu: "Obećavam da ću naučiti jezik i imamo tri cilja"

Foto: Getty Images / Guliver Image

BIVŠI hrvatski izbornik Aleksandar Petrović (58) preuzeo je reprezentaciju Brazila, potvrdio je tamošnji Košarkaški savez.
 
Petrović je službeno predstavljen u sjedištu Brazilskoga saveza u Sao Paolu. 
 
"Ovo je za mene novi izazov, a imamo tri cilja - plasirati se na Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre te napraviti što veću bazu igrača. Radujem se poslu u Brazilu i obećavam da ću naučiti portugalski jezik", kazao je tijekom predstavljanja Petrović.  
 
Petrović će Brazil voditi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019. u Kini te pripremati momčad za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. Prvu službenu utakmicu na klupi Brazila Petrović će imati 24. studenoga u Santiagu protiv Čilea.
Južnoameričku reprezentaciju Petrović preuzima nakon što je u rujnu s Hrvatskom ispao u osmini finala Europskog prvenstva.
 
Posljednju utakmicu Petrović je vodio 10. rujna kada je Hrvatska izgubila od Rusije s 101:78 u Istanbulu te se oprostila od natjecanja. Godine 2016. je u brazilskom Rio de Janeiru s Hrvatskom stigao do četvrtfinala Olimpijskih igara.
 
U Brazilu je prije Petrovića radio Ratko Rudić, koji je ondje bio izbornik brazilske vaterpolo reprezentacije od 2013. do 2016. godine.

Pročitajte više