Aco Petrović savjetuje Daliću da protiv Brazila analizira taktiku Ante Čačića

Foto: Robert Anic/PIXSELL

HRVATSKA je na penale protiv Japana prošla u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, u kojem će igrati s Brazilom u petak od 16 sati. Hrvatski izbornik Zlatko Dalić sve je četiri utakmice igrao u istom sustavu, ali njegov košarkaški kolega savjetuje da protiv Brazila promijeni pristup. Aco Petrović, koji je prije povratka u hrvatsku košarku bio izbornik Brazila, vjeruje da je pobjednički recept pokazao Ante Čačić kada je s Dinamom pobijedio Chelsea u Ligi prvaka.

"Priznajem da sam laik za nogometnu taktiku", napisao je Aco Petrović na Twitteru, ali ipak je nastavio: "Ali zdrav razum mi nalaže da se protiv Brazila ne smijemo previše otvarati jer bi to bilo sportsko samoubojstvo. Analizirati dobro utakmicu Dinamo-Chelsea, postaviti dupli duboki blok 5-5 te strpljivo čekati pokoju kontru ili penale."

Reprezentacija je očito razmazila Petrovića, kao i većinu javnosti, neprestanim prolascima na penale, što je učinila treći put zaredom na svjetskim prvenstvima, pa očekuje da se nova pobjeda Hrvatske u raspucavanju podrazumijeva kao poraz košarkaške reprezentacije u prvoj eliminacijskoj utakmici.

Pročitajte više