Ako ste mislili da Ronaldo ove sezone nije u formi, pogledajte mu statistiku

Foto: Getty Images/Guliver Image

GOLOM za vodstvo Reala u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv PSG-a, koju su aktualni prvaci dobili 2:1, Cristiano Ronaldo postao je tek drugi igrač u povijesti koji je zabio na devet uzastopnih utakmica u Ligi prvaka. Dosad je jedini bio Ruud van Nistelrooy kojemu je to uspjelo 2003. godine u dresu Manchester Uniteda.

Opći dojam je da Cristiano Ronaldo igra jednu od slabijih sezona posljednjih nekoliko godina, no statistika mu je i ove godine zastrašujuća. Portugalac je zabio 15 golova u posljednjih devet utakmica u svim natjecanjima.

U zadnjih 13 utakmica Lige prvaka zabio je 22 gola, od čega osam ove sezone. Postao je prvi igrač u povijesti koji je u jednoj sezoni zabio gol na svakoj utakmici u skupini i onda u obje utakmice osmine finala LP-a.

Ove sezone došao je već na 31 gol u samo 33 utakmice, jedan manje od Messija i Salaha. Vrijedi spomenuti da je Messi odigrao osam, a Egipćanin pet utakmica više od Ronalda. Portugalac je propustio prve četiri utakmice Primere zbog suspenzije, a u Kupu Kralja uopće nije igrao.

Sa 117 golova je najbolji strijelac u povijesti Lige prvaka. Za Real je zabio ukupno 437 golova u 427 utakmica.

Pročitajte više