Andy Murray: Licemjerno je što turniri mogu sklapati sponzorske ugovore s kladionicama, a igrači ne smiju

Foto: Hina

U TIJEKU je prvi Grand Slam sezone Australian Open, ali glavna tema teniskog svijeta je kladioničarska afera u kojoj je navodno 16 igrača iz Top 50 namještalo mečeve, tvrdi BBC.

Među njima su navodno i osvajač US Opena i pobjednik Wimbledona u parovima, a cijeli slučaj komentirao je drugi tenisač svijeta Andy Murray. Istaknuo je kako je licemjerno od ATP-a da dopušta sponzorske ugovore kladionica s turnirima.

"To je malo licemjerno, jer igrači ne smiju sklapati ugovore s kladionicama, ali turniri mogu. To je čudno, nije mi jasno kako to može funkcionirati", rekao je Murray. Zatim je objasnio zašto neki igrači namještaju mečeve:

"Neki ljudi kad su mladi, a u igri su takve količine novaca, naprave pogreške. Važno je mlade igrače educirati da im postane jasno što napraviti u tim situacijama i kako će kriva odluka utjecati na njihovu karijeru i cijeli sport. Tijekom cijele moje karijere nitko me nije upozorio ili mi govorio o tome niti rekao kako reagirati u takvoj sitaciji. Mislim da što bolje educiraš igrače o tome, to će se bolje nositi s ovakvim stvarima", završio je Murray.

 

Pročitajte više