dinamo u ligi prvaka

ANKETA Ima li mjesta u reprezentaciji za dinamovca koji igra strašnu sezonu?

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

DINAMO je sinoć u 1. kolu skupine E Lige prvaka pobijedio Chelsea 1:0 golom Mislava Oršića u 13. minuti i nakon prvoga kola vodeća je momčad u skupini s obzirom na to da su Salzburg i Milan odigrali 1:1. Hrvatski prvak odigrao je fantastičnu utakmicu, a Ante Čačić u momčadi nije imao slabu kariku.

Mišić briljira

Veliku utakmicu odigrali su svi, od prvog do zadnjeg, a ponovno je pozornost na sebe skrenuo Josip Mišić koji je ove sezone jedan od najkonstantnijih Dinamovih igrača. I ne samo ove nego i prošle sezone. Mišić je, osobito u obrani, odigrao fantastičnu utakmicu. Bio je smiren u izlascima, nije riskirao kao što nikad ne radi i uvijek se nudio bekovima kad je trebalo iznijeti loptu iz obrane.

Mišić ne spada među najkreativnije igrače, ali to mu ni nije uloga u momčadi. Smiren je, ne paničari, ima jednostavna rješenja i rijetko gubi lopte, što je u utakmicama kao u ovoj s Chelseajem strašno važno.

Dinamova veznjaka uopće se ne spominje u kontekstu hrvatske reprezentacije, reklo bi se nepošteno. Kovačić, Modrić i Brozović prva su postava Dalićeve vezne linije i nitko ne kaže da bi Mišić trebao igrati umjesto nekog od njih.

No, Dalić isto tako na popisu mora imati još jednog ili dva takva igrača, a na novom popisu za Ligu nacija nema ni jednog. Izbornik je od veznjaka pozvao Modrića, Kovačića, Brozovića, Majera, Pašalića, Vlašića i Sučića, s time da zadnja četvorica uopće ne igraju na Mišićevoj poziciji.

Jakić igra beka, Moro je tek promijenio klub

Pretpoziv je dobio Kristijan Jakić koji je bio standardan u momčadi Eintrachta koja je osvojila Europa ligu, ali ove sezone silom prilika već tri utakmice igra desnog beka. Nikola Moro, koji može igrati šesticu kao Mišić, nije ni na popisu, a i tek je došao u Bolognu.

Mišić je već dugo standardan Dinamov igrač, a dobro je igrao i u svojim bivšim klubovima. U šampionskoj Rijeci bio je jedan od glavnih Kekovih igrača, a odlično je igrao i u PAOK-u u kojem je bio na posudbi iz Sportinga. Navijači solunskoga kluba izabrali su ga u najbolju momčad desetljeća. Za Hrvatsku je upisao dva nastupa 2017. godine na turniru u Kini.

 

Pročitajte više