Anzulović: Večeras je samo Spahijina momčad igrala košarku

NAKON teškog poraza Cibone u Vilniusu nije teško za pretpostaviti kakva je atmosfera vladala u zagrebačkom taboru. Anzulović je mogao samo čestitati starom drugu, što je, uostalom, i učinio tijekom druženja s novinarima nakon utakmice.

"Samo je jedna momčad večeras zapravo igrala košarku, a to je momčad Nevena Spahije. Igrali smo neprepoznatljivo, puno drugačije nego što igramo kod kuće. Nismo znali napasti, i što je gore, nismo se znali obraniti. Morate ostaviti dlanove na parketu kada se radi  euroligaškom susretu, moji momci radili su sve suprotno od toga. Želio bih čestitati Lietuvosu, pokazali su zaista sjajnu košarku." - kazao je Anzulović.

Neki Cibosi nisu bili zadovoljni poslom koji je obavio sudački par, neki su nisu dovoljno psihički pripremili na posao koji ih čeka, većina se opustila nakon partije u Turskoj. Kako bilo, Rytas je odnio slatku pobjedu, koliko im je draga, vidjelo se po izjavama...

“Odigrali smo odlično, pogotovo obranu. Mislim da je ovo najbolja obrana koju smo pokazali ove sezone. Jedino s čim nisam zadovoljan je zapravo hladno vrijeme u Litvi. Večeras je sve bilo na našoj strani." - kazao je nakon susreta nekadašnji izbornik Neven Spahija. 

"Sretan sam što smo u drugom poluvremenu uspjeli nastaviti dominaciju iz prvog dijela. Još uvijek smo prvi u skupini i svjestan sam da će biti teško održati se na vrhu. No, mi ćemo dati sve od sebe. Ipak, ovaj susret pokazao nam je i koliko Haris Mujezinović nedostaje našoj momčadi, stoga planiramo dovesti prinovu kroz koji dan." - poručio je Spahija.

“Lietuvos je zaslužio ovu pobjedu. Kiksali smo na samom startu. Uspjeli smo na početku drugog dijela smanjiti zaostatak na minus 11, ali dalje od toga nije išlo. Ne mislim da smo izgubili utakmicu zbog sjajnog vanjskog šuta domaćina, stvar je u našoj lošoj obrani. Mene su osobno vrlo razljutile neke kontroverzne sudačke odluke iz prvog dijela." - priča Bennett Davison.

Sa druge strane, oduševljeni su pobjedom nad Cibonom. Za Litavce je ona označila šestu uzastopnu pobjedu, i prvo mjesto u skupini, za Cibonu tek novi gostujući poraz.

“Ova utakmica dokazala je kako smo ušli u jedan sjajan pobjednički ritam. Isto tako, pokazala je da smo jedna jaka momčad. Mislim da je Cibona isto osjetila na svojoj koži. Niti kad je sve već bilo rješeno, nismo odustali. Podupirali smo jedan drugoga, u tome leži naša snaga." - kazao je sjajni play Robertas Javtokas.


 

Pročitajte više