LIGE PETICE

Arsenal pobijedio Crystal Palace na otvaranju Premier lige. Pogledajte golove

Foto: EPA

ARSENAL je pobjedom na gostovanju kod Crystal Palacea otvorio novu sezonu Premier lige. Momčad Mikela Artete slavila je s 2:0. Ovaj susret bio je peti slučaj da se utakmica otvaranja Premier lige igra u petak, a u sva četiri dosadašnja slučaja je domaća momčad bila ta koja je odnosila tri boda.

Bili su to redom Arsenal u sezoni 2017./2018., Manchester United u sezoni 2018./2019., Liverpool u sezoni 2019./2020. i Brentford prošle sezone. Ovoga puta je Arsenal ponovno slavio na otvaranju sezone u petak, ali kao gost te time prekinuo ranije spomenuti niz.

Gol i autogol za tri boda

Prvi pogodak Arsenal je postigao u 20. minuti nakon što je ubačaj iz kornera Oleksandra Zinčenka u mrežu preciznim udarcem glavom pospremio Gabriel Martinelli. Arsenalovo vodstvo od 1:0 stajalo je na semaforu sve do pred kraj utakmice kad je pao novi gol, odnosno autogol.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ POGODAK MARTINELLIJA TE OVDJE ZA AUTOGOL GUEHIJA

Nakon sjajne akcije koja je završila tako da je Bukayo Saka probio lijevu stranu obrane domaće momčadi isti je igrač opalio prema golu Guaite, ali njegov udarac nije bio precizan. Ipak, da lopta završi u mreži pomogao je stoper Palacea Marc Guehi koji je glavom zakačio loptu točno onoliko koliko je bilo potrebno da ju skrene u okvir gola i potvrdi pobjedu Arsenala.

Pročitajte više