Arsenal u ludoj utakmici zabio više nego što je obrana poklonila Cardiffu

Foto: EPA-EFE

NAMUČIO SE, oznojio i tresao, ali Arsenal je u 4. kolu Premiershipa ipak došao do druge pobjede u sezoni. Momčad Unaija Emeryja slavila je u Cardiffu 3:2 i tako se definitivno oporavila od dva poraza na startu prvenstva od Cityja i Chelseaja.

No iako je napadački odigrao dobru utakmicu, Arsenal je i protiv glavnog kandidata za ispadanje pokazao nevjerojatnu šlampavost i neuigranost obrane kojoj, čini se, nema pomoći. Igrali protiv Aguera, Hazarda, Arnautovića ili Camarase, Arsenalovi braniči će ispadati, sudarati se i darivati protivnike čistim zicerima. Ovaj put ih to nije previše koštalo.

Već u 8. minuti je Peter Čech ničim izazvan dodao loptu domaćem igraču u noge, ali je ovaj pucao preko gola, no četiri minute kasnije Xhaka je ubacio iz kornera, a Mustafi glavom zakucao loptu za 0:1. Velšani su izjednačili u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena nakon što je gostujuća obrana očajno reagirala, a lopta pala na noge Camarasi koji iz okreta zabija za 1:1.

Stisnuo je Arsenal u nastavku i došao do novog vodstva u 62. minuti prekrasnim golom Aubameyanga s ruba šesnaesterca, ali samo osam minuta kasnije ponovno je zaspala Arsenalova obrana i Ward je preciznim udarcem glavom izjednačio. Ipak, Arsenal je došao do sva tri boda devet minuta prije kraja kad je Lacazette asistenciju Torreire fantastičnim udarcem u prve rašlje pretvorio u 2:3 i tri boda za Topnike.

Iako je ovog ljeta doveo Bernda Lena iz Leverkusena, Unai Emery se i dalje kocka s Čechom koji je zreo za mirovinu ili kinesku ligu. Na svakoj utakmici, pa tako i ovoj, barem dvaput će zakuhati frku ispred svojeg gola i samo zahvaljujući dekoncentraciji protivnika nije bio kažnjen. Golmana Emery nekako i može zamijeniti, ali cijelu zadnju liniju teško. A vremena za uigravanje je sve manje.

Takva igra će mu prolaziti protiv West Hama i Cardiffa, ali protiv momčadi poput Cityja i Chelseaja, što se i vidjelo na početku sezone, nema nikakve šanse.

Pročitajte više