Australian Open

Australski teniski savez nakon deportacije Đokovića: Naučili smo lekciju

Foto: Profimedia

AUSTRALSKI teniski savez oglasio se nakon deportacije Novaka Đokovića. Rekli su da poštuju odluku suda koji je odlučio odbiti Đokovićevu žalbu na deportaciju, ali i da žale zbog toga kako je ova situacija utjecala na sve tenisače uoči Australian Opena.

"Želimo jasno poručiti da poštujemo odluke ministra za imigracije i Federalnog suda. Australian Open 2022. je sada počeo i naš prioritet je oduvijek bio omogućiti najbolje iskustvo za sve sudionike. Teniski savez Australije usko je surađivao s federalnim sudom i vladom Viktorije tijekom prošle godine kako bismo tijekom pandemije koronavirusa organizirali da sve bude sigurno za igrače, stručni stožer i navijače.

Svjesni smo da su nedavni događaji bili značajna distrakcija za sve i jako žalimo zbog utjecaja koji je sve to imalo na igrače. Uvijek postoje lekcije koje se trebaju naučiti, a mi ćemo pregledati sve aspekte naše pripreme i implementacije kako bismo sve informirali o našem planiranju.

Australija ima veliku tenisku tradiciju i divno je vidjeti navijače kako bodre najbolje igrače svijeta i želimo da fokus bude na tome. Radujemo se što su ispred nas nevjerojatna dva tjedna tenisa", poruka je Australskog teniskog saveza.

Pročitajte više