Babić: Pokazali smo što znači živjeti za Hrvatsku

Foto: Hina

HRVATSKA rukometna reprezentacija izborila je plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru nakon što je u odlučujućem susretu kvalifikacijskog turnira u Herningu deklasirala Norvešku 27:21 (14:7).
 
''Danas je bio uspon. Čestitam svim igračima, stručnom stožeru, medicinskom timu i svim ljudima koji su bili uz nas i koji nam vjeruju. Sretan sam se jer znam da su oni sretni. Zahvaljujem i prijateljima koji su uvijek bili uz mene, oni će se prepoznati'', rekao je nakon utakmice Babić, pa je dodao u svom stilu:
 
''Moji igrači bili su jako borbeni, pokazali su ono na čemu gradimo našu Hrvatsku, na povjerenju, hrabrosti i uzajamnom podržavanju. Poslije jedne loše utakmice, danas su pokazali što stvarno znači živjeti za svoju državu.''
 
Odlazak u Rio san je za sve nas
 
Izbornik se već okrenuo Olimpijskim igrama
 
"Odlazak u Rio san je za sve nas. Igrači su bili fantastični i sve zasluge idu njima. Nadam se da ćemo nastaviti ovim stazama i pobijediti u Brazilu", rekao je Babić.
 
Horvat: Najjači kad treba
 
Zlatko Horvat analizirao je veliku pobjedu nad Norveškom.
 
"Dobili smo ono što smo i htjeli. Odigrali smo sjajnu utakmicu, pogotovo u obrani, a tu je bio i Stivi na golu koji je bio fantastičan. Svaka čast mojim suigračima na velikoj pobjedi. Pokazalo se da smo najjači kad treba i to nam je vodilja za dalje", rekao je Horvat.
 
Kozina: Svi se borimo jedan za drugog
 
Svoje viđenje ponudio je i Krešimir Kozina.
 
"Od prvog dana znali smo da nam je Norveška odlučujuća utakmica i da je moramo pobijediti. Imali smo veliku želju, pružili smo sve od sebe i to se vidjelo na terenu. Također, Stivi i Pešić napravili su pravo čudo na golu. Svi se borimo jedan za drugog i tu nema individualaca, bodrimo jedan drugog i vjerujem da ćemo ovako nastaviti", poručuje Kozina.
 
 
 

Pročitajte više