HRVATSKI NOGOMETAŠI

Bild: Bayern kupuje Perišića. Rummenigge osobno vodi pregovore

Foto: Getty Images/Guliver Image

BAYERN danas kreće u pregovore s Interom oko otkupa Ivana Perišića, piše Bild u današnjem izdanju.

Hrvatski reprezentativac od jučer formalno više nije u Bayernu jer je njegov ugovor o posudbi iz Intera istekao, ali Nijemci tvrde da će Perišić nastaviti karijeru na Allianz Areni.

Bild tvrdi da Hansi Flick vidi Perišića kao idealno pričuvno rješenje na krilu i da se Interov igrač pokazao odličnim na jednogodišnjoj posudbi u novom europskom prvaku. Pregovore o otkupu igrača inače vodi Hasan Salihamidžić, ali Bild piše da će ove pregovore osobno voditi predsjednik kluba Karl-Heinz Rummenigge kako bi smekšao Talijane.

Perišić bi pristao i na manju plaću

Naime, Bayern je prošlog ljeta posudbu Perišića platio pet milijuna eura uz opciju otkupa njegova ugovora od Intera za 20 milijuna eura. No, Bavarci ne žele toliko platiti za 31-godišnjeg igrača pa je Rummeniggeov zadatak da spusti tu cijenu na 15 milijuna, što je Bayernu prihvatljivo.

Perišić također želi ostati u Bayernu i navodno bi pristao na manju plaću od 4,5 milijuna eura, koliko po sezoni zarađuje u Interu. Talijani bi ga se rado riješili jer se ne uklapa u Conteov stil igre.

Za Bayern je prošle sezone odigrao 35 utakmica te je zabio osam golova uz deset asistencija. Perišić je u Inter stigao u ljeto 2015. godine iz Wolfsburga za 19 milijuna eura.

Pročitajte više