Bilić i Loew otkrili karte: Kranjčar u polušpici - Lahm na desnom, a Jansen na lijevom boku

HRVATSKA će momčad istrčati sa Rakitićem u momčadi i Kranjčarom iza jedine špice Olića, dok će kod Nijemaca igrati Jansen, a ne Friedrich.

Sat vremena prije utakmice u Klagenfurtu, izbornici Hrvatske i Njemačke su objavili momčadi za međusobni ogled u 2. kolu skupine B na Euru.

U Hrvatskoj reprezentaciji su se potvrdila predviđanja aktualna posljednjih dana, po kojima će Bilić žrtvovati jednog napadača zbog pojačanja veze. Iz momčadi je ispao neuvjerljivi Petrić, a uskočio Rakitić, koji će Pranjiću pomagati u zatvaranju lijeve strane (desne strane njemačkog napada), dok Bilić premorenog Niku Kranjčara kani mnogo bolje iskoristiti na poziciji polušpice, gdje bi trebao loptama hraniti Olića, ali i sam udarcima prijetiti savladivom Lehmannu.

Loewova jedina dvojba je bila na bokovima; na kraju se odlučio za Lahma na desnom (može odigrati i na lijevom), a Jansena na lijevom boku. Fritz drži poziciju desnog veznog, a što se tiče bočnih pozicija, najlošije je prošao Šimunićev suigrač iz Herthe Arne Friedrich, koji je također pretendirao na desni bok.

HRVATSKA: Pletikosa, Ćorluka, R.Kovač, Šimunić, Pranjić - Srna, Modrić, N.Kovač, Rakitić - Kranjčar - Olić
 
NJEMAČKA: Lehmann, Lahm, Metzelder, Mertesacker, Jansen - Fritz, Frings, Ballack, Podolski - Gomes, Klose

Uskoro opširnije

Pročitajte više