HRVATSKI SUPERKUP

Bjelica o otvaranju HNL-a: Lokomotiva je uvijek motivirana protiv Dinama

Screenshot: Index.hr

DINAMO je slavio s 1:0 protiv Rijeke u prvom odigranom Superkupu nakon pet godina, a strijelac jedinog pogotka bio je Amer Gojak. BiH reprezentativac zabio je u 41. minuti i taj rezultat ostao je do kraja susreta.

"Svi smo sretni zbog osvojenog Superkupa, radili smo sjajno na pripremama i ovo danas je nagrada. Imamo visoke ambicije za iduću sezonu, grupna faza Lige prvaka i dvostruka kruna doma", rekao je Amer Gojak nakon utakmice i izrazio nadu da će u sljedećim utakmicama biti više navijača na tribinama. 

"Zadovoljni smo pobjedom protiv Rijeke, nismo bili briljantni, ali drago nam je da smo slavili zbog onog poraza u Kupu i ovako krenuli u sezonu", rekao je Nenad Bjelica pa prokomentirao i isključenje Lovre Majera: 

"Srušio je rekord, to su mladi dečki kojima se to događa. Nije prošao sve pripreme i nije bio spreman igrati od početka, a ovo je sada škola za njega i za sve nas".

"Mislim da se Dinamo neće previše mijenjati, dva ili tri igrača maksimalno mogu otići uz isto toliko dolazaka. Ne želimo se pojačavati, mi smo dovoljno jaki, ali tražimo na lijevom beku igrača koji bi bio alternativa Leovcu, ostalo sve ovisi o odlascima", rekao je Bjelica i najavio utakmicu protiv Lokomotive kojom Dinamo otvara prvenstvo:

"Lokomotiva je uvijek motivirana protiv Dinama, ali nadamo se da ćemo pobijediti uprskos tome što su nam ranije utakmice protiv njih bile teške".

Dinamu je to šesti naslov pobjednika Superkupa, a zanimljivo, bio je to prvi Superkup nakon 2014. kada je Rijeka na Kantridi pobijedila Dinamo 2:1. Razlog tome bile su dvostruke krune - u tom razdoblju Dinamo je tri puta osvojio dvostruku krunu (2018., 2016., 2015.), a Rijeka jednom.

Pročitajte više