"Bravo Ljubo" ugravirano na peharu prije deset dana

AKO STE pomislili da je 2005. godina bila vrhunac za našeg Ivana Ljubičića, izgleda kako se varate. Nova je za njega počela još bolje nego prošla, pa razloga za optimizam uoči 1. kola Davis Cupa ima na pregršt.

Ljubo se nakon pobjede nad Austrijancem Stefanom Koubekom pred novinarima pojavio raspoložen, a kako i ne bi, s obzirom da je zagrebački pehar uspio ostaviti gdje mu je i mjesto. Organizatori su prezadovoljni, tenisači mahom govore da će se vratiti i sljedeće godine.

Ljubo je podignuo prekrasni, 16 kilograma težak pehar, održao pobjednički govor i kao izbornik "zaprašio" za Austriju, gdje ga još od subote čekaju Mario Ančić i Ivan Cerović.

A koliko su autor i njegovi suučesnici imali vjere u Ljubinu pobjedu, posvjedočit će jedna vrlo zanimljiva anegdota. Naime, pehar koji je osmislio arhitekt Igor Rukavina na donjem dijelu postolja ima vijke, a ispod jednog od njih autori su već prije desetak dana ugravirali poruku "Bravo Ljubo". Netko je, na sreću, imao dobar nos.

Ljubo je uz smijeh skinuo vijak, očito dobro obaviješten o cijeloj priči, što se ne bi moglo reći i za direktora turnira Branka Horvata, koji o svemu nije imao pojma. Ali ništa zato, glavno da je sve ispalo po planu.

Mala psina najviše se svidjela, a kome drugome, nego kodirektoru Goranu Ivaniševiću, iako priznaje, nije se lako snašao u svojoj novoj ulozi.

"Puno je lakše biti igrač. Lipo igraš, dobiješ ili izgubiš i ideš doma. Ovako ka direktor uvik moraš nekog dočekivat, smješkat se, što, naravno nije teško ako se radi o nekoj ženskoj." - počeo je Goran u svom stilu.

Nakon zahvale sponzorima i Vladi RH, koja je prepoznala napore organizatora, i očito reagirala na dostatan način, Zec je istaknuo ono što ga je na cijelom turniru ipak najviše oduševilo.

"Sve čestitke Ljubi, napravio je sjajnu stvar, ostavio je pehar tamo gdje i pripada. No, presretan sam zbog našeg malog Marina Ćilića, pokazao je sebi i drugima kako se može nositi s najjačima na svijetu. Pitanje je trenutka kada će ući među prvih sto." - zaključio je Goran.

Naš prvi reket pozvao nas je da ga na istom terenu hrabrimo i dogodine, ako već nećemo potegnuti do Graza, gdje će teniski heroji krenuti po nove pobjede.

D.R.

Pročitajte više