BRAZIL IMPRESIVNO PRVI UMARŠIRAO U RUSIJU Osigurao SP s ove tri krasne golčine

Foto: Getty Images/Guliver Image
 
BRAZIL je pobjedom nad Paragvajem (3:0) četiri kola prije kraja kvalifikacija, postao prva od 31 reprezentacije koja je osigurala plasman na SP-u iduće godine.
 
Naravno, ne računamo Rusiju, jer domaćin Svjetskog prvenstva automatski se plasira na turnir. 
 
Pobjedom u Sao Paulu, Brazil je potvrdio preporod koji proživljava pod novim izbornikom Titeom, za kojeg bi prema anketama, na predsjedničkim izborima glasalo oko 15 posto od 200 milijuna Brazilaca
 
Cijela zemlja oduševljeno slavi povratak Brazila na staze stare slave nakon debakla na prošlom SP-u u Brazilu, jer Selecao je u 14 utakmica kvalifikacija izgubio tek jednu, ali još u prvom kolu protiv Čilea, prije čak godinu i pol.
 
Da je u velikoj formi, Brazil je potvrdio i u Sao Paulu, gdje je pobjedom čekirao kartu za Rusiju i to s tri gola od kojih je svaki bio krasan, dostojan višestrukih gledanja.

Philippe Coutinho postigao je prvi u 34. minuti prodorom s desne strane i prizemnim udarcem ljevicom sa 17 metara nakon duplog pasa s Paulinhom, odnosno tako što ga je ovaj poslužio petom.
 
Neymarov gol za 2:0 i povijest opisali smo u posebnom tekstu, ali vrijedi ponoviti. Primio je loptu duboko na svojoj polovici, 70 metara od suparničkog gola i vodeći loptu desnom nogom na lijevom boku, krenuo u luđački, nezaustavljivi sprint, kojim se, kao i driblingom u punom trku, otresao dvojice suparnika.
 
Onda je skrenuo prema golu, pobjegao još dvojici Paragvajaca koji su mu išli u susret i s desetak metara iskosa opalio prema Silvinom golu, u kojem je lopta završila nakon što je očešala Riverosa.
 
Marcelov gol za konačnih 3:0 itekako je vrijedan ovog elitnog društva, a postignut je nakon trokuta njega, Coutinha i opet Paulinhove pete. Lijevi bek je takvim proigravanjem izbio sam pred natrčalog paragvajskog vratara i onda ga majstorski prebacio i gol postigao lobom. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više