Cedevita u neizvjesnom derbiju pobijedila Mega Leks, Babić zabio 27 koševa

Foto: KK Cedevita

KOŠARKAŠI Cedevite u neizvjesnoj završnici slavili su protiv srpskog Mega Leksa 89:85 (18-24, 26-12, 19-28, 26-21), u utakmici 18. kola ABA lige odigranoj pred 300-tinjak gledatelja u Domu sportova.

Cedevita je loše otvorila utakmicu, zaostajala u 7. minuti devet razlike, ali se odličnom igrom u drugoj četvrtini, predvođena odličnim Lukom Babićem, momčad Veljka Mršića potpuno vratila u utakmicu te na poluvremenu imala osam koševa prednosti (44:36).

Cedevita je u 28. minuti još uvijek držala prednost od devet koševa (60:51), ali je Mega Leks u završnici treće četvrtine preokretom stigao do minimalnog vodstva (63:64). Ipak, hrvatski prvak  ponovno je bolje zaigrao u posljednjoj četvrtini, opet stvorio osam koševa viška (78:70), ali su se uporni gosti još jednom vratili i završnicu učinili neizvjesnom te nakon koša i pogođenog dodatnog slobodnog bacanja Zagorca došli na samo koš zaostatka (86:85) u 39. minuti.

U završnici se ključnom pokazala blokada Mirze Begića na Zagorcu 22 sekunde prije kraja te promašena trica Jovana Novaka koja je Mega Leksu mogla donijeti pobjedu. Nakon uhvaćene lopte Toniju Katiću ostalo je još toliko vremena da u kontranapadu postigne svoj 11. koš za konačnih 89:85.



Cedevitu je do pobjede predvodio odlični Luka Babić s 27 koševa, devet asistencija i šest skokova. Ryan Boatright postigao je 14 poena, a Miro Bilan 12 uz devet skokova.


Goste je predvodio Radosav Spasojević koji je u 18 koševa ugradio četiri trice. Novak je postigao tri trice i 16 poena, a Zagorac je završio s 15 koševa.

Cedevita se s 13 pobjeda i pet poraza izjednačila učinkom s Budućnosti i učvrstila svoje mjesto među četiri najbolje momčadi ABA lige, s dvije pobjede više u odnosu na Cibonu koja je u subotu poražena na gostovanju kod Karpoš Sokola (70-76).

Babić nakon 27 koševa: "Naljutio sam se na sebe i preuzeo odgovornost"

Trener Cedevite Veljko Mršić je nakon velike pobjede rekao: "Mislim da smo zasluženo pobijedili. Na kraju je utakmica došla na jednu loptu. Mogla je otići na obje strane, no osim prve četvrtine, vodstvo je bilo stalno na našoj strani. Mi nismo imali dobre odluke u zadnje tri-četiri minute kada smo ispustili šest razlike. Šutirali smo otvorene šuteve, no momčad Mege bila je u bonusu i mogli smo ih napasti prodorom, iznuditi neki faul ili spustiti loptu unutra".

Najbolji igrač hrvatskog prvaka u ovoj utakmici bio je Luka Babić koji je dodao: "Bila je to jedna neugodna utakmica, kao što smo i očekivali. Mega je mlada ekipa s puno energije. Mi nismo ušli kako treba, pretrčali su nas u startu, imali smo nekoliko izgubljenih lopti i dopustili smo im dosta laganih poena. No, poslije smo se vratili, držali smo ritam i uspjeli smo pobijediti".


"Što se tiče moje igre, ja sam se naljutio na sebe i uzeo sam više odgovornosti. Ipak sam ja jedan od važnijih igrača u momčadi, drago mi je da sam pomogao momčadi i nadam se da ću ovako nastaviti. Nakon ozljede nisam bio u nekom ritmu i trebalo mi je utakmica i minuta. Ovo je pravi put, da budem agresivan i da ne stojim sa strane".

ABA liga, 18. kolo
Cedevita - Mega Leks 89-85
Crvena zvezda - Krka (17.00)
U. Olimpija - Partizan (19.00)
FMP - Mornar (21.00)

Odigrano u petak i subotu:
Karpoš - Cibona 76-70
Budućnost - Igokea 75-60
MZT - Zadar 92-65

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Pročitajte više