Češka kao Gruzija, Hrvatska kao Španjolska: Kalinić i Iličević u udarnoj momčadi?

HRVATSKA reprezentacija 2011. godinu otvorit će danas u 17.45 sati prijateljskom utakmicom s izabranom nogometnom vrstom Češke na stadionu Aldo Drosina u Puli. Kao što utakmica ima veliki značaj za Puljane, tako ima i za stožer reprezentacije, koji se ubrzano priprema za nastavak kvalifikacija za Euro 2012.

Prisjetimo se, Hrvatska je u F kvalifikacijskoj skupini za Euro 2012, zajedno s Grčkom, Gruzijom, Izraelom, Latvijom i Maltom, a nakon četiri odigrane utakmice zauzima prvo mjesto s deset bodova, osam zabijenih i jedan primljeni gol. Izabranici Slavena Bilića samo su jednom kiksali i to u utakmici drugog kola protiv Grčke u Zagrebu, kada su jednom preplašenom partijom omogućili Grcima da u Atenu odnesu vrijedni bod. Ipak, taj posrtaj ispravljen je pobjedom u Tel-Avivu pa Hrvatska sada dočekuje nastavak kvalifikacija s dva boda prednosti.

Sljedeći susret Hrvatska igra 26. ožujka na vrućem terenu u Gruziji i ta se utakmica predstavlja jednom od najvažnijih u ovom ciklusu. "Nema eksperimenta niti ću dopustiti bilo kakvo opuštanje. Igrat ćemo kao što znamo, s puno kombinatorike i pokušati dominirati. Česi igraju lijepo, dobri su tehničari i nadam se da ćemo uživati u utakmici. Bitno je to i za pripremu susreta s Gruzijom. Stožer i ja mislimo da će ta utakmica biti ključna za plasman na Euro 2012. Gruzija igra tehnički pa će nam utakmica sa Česima biti priprema", rekao je Slaven Bilić.

Što se tiče kadra, osim što će Bilić priliku od prve minute dati Iličeviću, očekuje se da će Pranjić početi na lijevom boku umjesto Strinića. U napadu bi uz Eduarda trebao startati Nikola Kalinić. Spomenimo i da će ovo Biliću biti 49. utakmica na klupi hrvatske reprezentacije. 50. utakmica bit će mu susret Gruzije i bio bi krasan jubilej kad bismo osvojili tri boda u toj utakmici. Očekivani sastav Hrvatske tako bi trebao biti: Runje, Srna, Ćorluka, Šimunić, Pranjić, Vukojević, Rakitić, Iličević, Kranjčar, Eduardo i Kalinić.

S druge strane Česima dvoboj u Puli također od velike važnosti jer ih krajem ožujka očekuje kvalifikacijski susret u Granadi protiv aktualnog prvaka Europe i svijeta Španjolske. Češki igrači već su izjavili kako će im dvoboj protiv Hrvatske dobro doći za pripremu utakmicu, jer Hrvatska kao i Španjolska igra tehnički nogomet s puno posjeda lopte. Godilo je to čuti svima u reprezentativnom kadru, a i dodatan je motiv da reprezentativci na najbolji mogući način otvore 2011. godine, pred velike izazove koji je očekuju.

Pročitajte više