LUDNICA U DORTMUNDU Borussia vodila 4:0, pa Schalke stigao do 4:4 u 94. minuti

Foto: Getty Images / Guliver Image

NEVJEROJATNA utakmica odigrana je na Westfalenu, gdje je Borussia Dortmund vodila protiv Schalkea 4:0, a na kraju sve prokockala - 4:4! Punih mjesec dana Borussia nije uspjela pobijediti u svim natjecanjima. Momčad Petera Bosza doživjela je četiri poraza, uz svega jedan remi, te je zavladala velika kriza.

U velikom derbiju Ruhra stigao je Schalke, a domaćin mu zabio četiri gola za točno 13 minuta i činilo se kako će konačno slaviti. Jer, voditi 4:0 bila je praktički gotova stvar. 

Već u 12. minuti Pierre-Emerick Aubameyang našao se na drugoj vratnici i u padu pogodio za vodstvo protiv omraženog rivala.

No, već u 18. Benjamin Stambouli zabio je autogol nakon ubačaja Sahina iz slobodnog udarca s lijeve strane.

Gosti su bili u velikom šoku, a to je iskoristila Borussija, te postigla još dva gola sedam minuta. Na visokih 3:0 povisio je Mario Götze u 20. minuti, a Nijemac je pogodio glavom nakon idealnog centaršuta Aubameyanga s desne strane.

Na novi gol čekalo se svega pet minuta, a potpisao ga je Raphael Guerreiro u 25. kada je prekrasno zabio iz voleja u suprotni kut za nevjerojatnih 4:0 i oduševljenje domaćih navijača.

Ipak, gosti su reagirali u nastavku, te u četiri minute zabili dva gola. Prvo je u 61. Guido Burgstaller prekrasno zabio glavom s 15 metara nakon duge lopte Stamboulija, a u 65. minuti na 4:2 smanjio Amine Harit. No, tu nije bio kraj. 

Aubameyang je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton u 72. minuti i time pozvao Schalke da krene na sve ili ništa s igračem manje. Vratar Weidenfeller je uz pomoć vratnice spasio momčad trećeg gola nakon udarca Burgstallera, a Castro na drugoj strani po ulasku u igru namjerno ozlijedio Harita, pa su i gosti ostali s igračem manje jer su odradili sve izmjene. 

Međutim, to im nije smetalo, naprotiv. Stvorili su veliki pritisak, smanjili na 4:3 golom Daniela Caligurija u 86. minuti, a čudesnih 4:4 donio je Naldo golom glavom nakon kornera u 94. minuti, za nevjerojatan remi i vjerojatno najbolju utakmicu ove sezone u ligama petica. 

 

 

 

Pročitajte više