Ćiro za Index: Marković ni sam ne zna što bi

NA REDOVITOJ HNS-ovoj press konferenciji pojavio se i "trener svih trenera", a danas prvi strateg NK Zagreba, Ćiro Blažević. No, najuspješniji hrvatski izbornik nije bio raspoložen za razgovor o akcijama što ih trenutno provodi hitna HNS-ova komisija na čelu s Vlatkom Markovićem.

Tko će biti novi hrvatski izbornik, to ne zna niti Vlatko Marković. Tako barem situaciju vidi Ćiro.

"Siguran sam da ni Vlatko u ovom trenutku nema pojma što bi. Ne zna taj koga će staviti na čelo reprezentacije, a kako bih ja tek onda mogao znati?" - kazao nam je Ćiro po svršetku presice.

"No, isto tako sam siguran da svi kandidati koji se spominju ovih dana imaju potrebne reference kao i stručno znanje da mogu povesti hrvatsku momčad. Izrazitog favorita nemam, sva imena su za štovanje, i vjerujem da će Markovićeva stručna komsija donijeti pravu odluku." - dodao je.

U neformalnom druženju nakon presice na kojoj se u detalje dogovarao itinerar prvoligaške regate, što će se u nedjelju održati u rogozničkoj marini Frapa, neumorni funkcioner HNS-a Zorislav Srebrić okupio je novinare i uz čašicu bijelog vina održao svojevrsni brifing.

Dok naš vrli prezidente u inozemstvu pregovara i nagovara, Srebrić je osuđen na ćaskanje s pripadnicima medija. Dakle, prazna slama mlati se sve u šesnaest.

 "Radi se naporno, razgovaramo s kandidatima, a predsjednikove izjave ne mogu ja komentirati. To ćete pitati njega kad se vrati. Nije toliko bitno hoće li nam izbornik biti stranac ili domaćin, najvažnije je da zadovoljava potrebne uvjete. No, da se razumijemo, savez ima financijski limit, bez obzira na ime i status određenog kandidata. I ne postoji u Hrvatskoj samo A reprezentacija." - kazao nam je glavni tajnik, dodajući kako će se Izvršni odbor ponovo okupiti u ponedjeljak, najkasnije u utorak.

Srebrić je, doduše, plasirao vijest koja to zapravo  i nije; U HNS su stilge službene ponude Josipa Skoblara te Ivana Katalinića, a doznali smo i kako su talijanski stratezi ispali iz utrke za prazno mjesto na klupi nacionalne nam selekcije.

Pitanja za Srebrića i dalje su pljuštala sa svih strana, no odgovora ni za lijek. Kako bi Srebrić uopće uzvratio na upit u stilu: "A što će naš glasnogovornik Rotim bude li izbornik stranac? Znamo već kako mu jezici leže..." Zanimljiva je bila i opaska Fredija Fiorentinija, kojeg je zanimalo hoće li stranac-izbornik prema starom dobrom običaju barem imati hrvatske korijene.

Tekst i foto: D.R.

Pročitajte više