Deco kritizirao izbornika: Stavio me na mjesto koje nikada nisam igrao u životu

U MEDIJSKI je obračun s izbornikom Carlosom Queirozom nakon dvoboja Portugala i Obale Bjelokosti (0:0) krenuo 33-godišnji portugalski veznjak Deco.

Zasmetalo ga je ponajprije što ga je na početku drugog poluvremena izbornik postavio na desno krilo, da bi ga potom, u 62. minuti, zamijenio Tiagom.

"Način na koji smo pristupili nastavku utakmice nije bio ispravan", rekao je Deco odmah po svršetku utakmice portugalskim novinarima nastavivši:

"Zašto sam zamijenjen? To ćete morati pitati trenera. Osjećao sam se dobro sve dok nije počelo. Najprije me poslao igrati na mjesto desnog krila, što nisam igrao nikad u životu i što ne znam igrati, pa me onda još i zamijenio. Nisam uopće uzrujan zato što sam zamijenjen. Uzrujan sam zato jer na ovakav način nećemo postići nikakav rezultat."

U srijedu, dan nakon utakmice, Deco se pred novinarima ispričao na svom ispadu:

"Želim samo razjasniti da nikad nisam imao problema s trenerom i da nisam imao namjeru dovoditi u pitanje njegovo vodstvo i provođenje odluka. Dao sam tu izjavu nepromišljeno, vruće glave",  kazao je Deco objasnivši:

"Izgubio sam kontrolu jer sam imao dobar osjećaj o svojoj igri. Imao sam osjećaj da jednim dodavanjem ili udarcem mogu riješiti utakmicu. Bio sam uvjeren da mogu pomoći. Niti jednom se igraču ne sviđa biti zamijenjen, a meni pogotovo. Zbog toga sam postao frustriran."

"Pred nama su još dvije utakmice u kojima želimo izboriti nastup u osmini finala. Sada se samo na to moramo koncentrirati", zaključio je Brazilac s portugalskom putovnicom.

Pročitajte više