sp 2022

Depay je izluđivao Crnogorce, ali ovo što im je napravio novi nizozemski as je čudo

Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

NIZOZEMSKA je u Eindhovenu pobijedila Crnu Goru 4:0 u kvalifikacijama za SP. Briljirali su njen najbolji igrač Memphis Depay i mlada zvijezda (22) Cody Gakpo.

Depay je u 38. minuti sjajnim okretom u kaznenom prostoru prevario čuvara Dušana Lagatora i natjerao ga na prekršaj za penal, koji je sam realizirao.

Memphis je u 62. minuti postigao svoj i nizozemski drugi gol. Sjajno mu ga je namjestio Gakpo, koji je briljirao u tek drugom nastupu za Nizozemsku. U pripremi gola demonstrirao je sjajnu leđnu tehniku i vještinu s loptom. S tri čuvara na sebi sačuvao je loptu i žonglirao s njom, prije nego što je odigrao povratno za Depaya, koji je s desetak metara iskosa s lijeve strane desnicom probio u bliži kut golmana gostiju Matiju Šarkića. 

Wijnaldum je  u 70. minuti zabio za 3:0 nakon još jedne lijepe akcije Nizozemske, koju je počeo Depay sjajnom kontrolom lopte između par čuvara te njenom pravovremenom distribucijom. 

Ipak, najljepši u nizu krasnih poteza Nizozemaca na ovoj utakmici je onaj Gakpov u 76. minuti. Primio je loptu na 18 metara od gola iskosa s lijeve strane, odakle je desnicom pogodio u suprotne desne rašlje. 

Ljevokrilnom napadaču PSV-a, koji u 98 utakmica za klub ima 24 gola i 22 asistencije, ovo je prvi gol za Nizozemsku. Nezaboravan ne samo zbog toga, nego i zbog načina na koji je postignut. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SHOW DEPAYA I GAKPA PROTIV CRNE GORE.

Pročitajte više